Ahir 11 de febrer, va ser l’aniversari del nostre nebot Joan. Va complir 7 anys, aprofitant que està a Barcelona fins el dimecres amb el seu pare i volien venir a celebrar la festa a casa nostra he decidit fer un pastis d’aniversari. Ha de ser de xocolata ja que es el preferit del Joan i xafardejant Internet n’he vist un que reuneix dos coses atractives pel meu nebot, la xocolata i la forma del pastis ” Pastis de xocolata amb forma de tren” la monda ………. Ara falta que tingui ma per fer-ho, però partint de la premissa de que el mes important es la intenció, aquí esta el meu pastis en forma de tren…………….
Així que ahir vaig ser matinera i mans a l’obra: He començat per fer la base del pa de pessic. M’he guiat en la recepta que publica “coses de llàbiro”, però variant la forma de la màquina i afegint el farcit, en resum un mix……………
Us tinc que dir que ha quedat realment bo i sobre tot molt maco, l’esforç ha valgut la pena nomes per veure la cara de sorpresa i d’il·lusió del Joan!
Ingredients per 11 persones.
Per el pa de pessic.
- 2 iogurt grecs.
- 6 ous.
- 6 mides d’iogurt vuit de farina.
- 4 mides del iogurt de sucre.
- 1 mida i 1/2 d’oli.
- 4 culleretes de llevat Royal.
- la ratlladura de una llimona.
Per el farcit:
- 100 gr de mantega.
- 50 gr de sucre glass.
- 2 cullerades de xocolata en pols(sense sucre).
Per decorar:
- 300 gr de xocolata de cobertura.
- 100 gr de mantega.
- Fideus de colors.
- Galetes rodones de xocolata blanca(Filipinos).
- Lacasitos.
Elaboració.
Primer fem el pa de pessic:
- En primer lloc escalfem el forn a 170º.
- En un bol barrejar els ous sencers amb el sucre i batre amb les barnilles elèctriques durant uns minuts, fins que agafin un color blanquinós.
- Afegir els iogurts, l’oli, la farina tamisada per un colador i el llevat. Remenar una mica i deixar reposar la massa uns 30 minuts.
Passar als motlles (jo he fet servir 2 motlles rectangulars) els que prèviament s’hagin posat mantega i farina.
Deixar al forn fins que estiguin fets, uns 2o minuts. Per comprovar si ja està prou cuit s’han de punxar amb una brotxeta i ha de sortir neta, si surt tacada de pasta es que encara li falta una mica.
Retirar i deixar refredar sobre una reixa metàl·lica. Deixem refredar uns 30 minuts.
Quan estiguin freds, tallar de la part que sobresurt una mica de manera que quedin plans…………………………………………………….
Per fer la crema de farciment:
- Amb un altre bol posar la mantega i deixar a punt de pomada (jo el poso al microones, que quedi tova però no liquida). Quan ja està tova afegim el sucre glass i batim; passats uns minuts posem 2 cullerades de xocolata en pols, remenem i llestos.
- Tallem els dos pans de pessic per la meitat i omplir amb la crema de mantega, i tornem a tancar.
Fem la forma del tren:
- Comencem a fer la forma del tren, el primer pa de pessic el tallem en tres trossos que seran els vagons.
- Amb el segon pa de pessic farem la forma de la màquina de tren de la seguent manera: D’un lateral tallarem les dos puntes. Una mica mes enrere tallem un rectangle de pa de pessic, sense arribar fins al final, traiem el tros que hem tallat i
- el posarem a sobre de la part davantera (potser queda enrevessat al explicar-lo, per això us poso les tres fotos amb els passos, per que us feu una idea).
Fem la cobertura:
- Fondre la xocolata, al bany Maria amb la mantega i deixem refredar una mica.
- Tornem a posar el tren a sobre de la reixa metàl·lica i cobrir-lo amb la xocolata i deixar refredar.
- Quan estiguin totes els vagons fets, enganxar les rodes mentre el xocolata estigui tou.
- Decorar amb Lacasitos i fideus de colors, la decoracio serà a gust de cadascú.
- Reservar a la nevera fins una mica abans de servir-lo.
Ja m’en heu deixat una mica?, encara que sigui el carb. Petons R.