Sopa de peix.

P1080453

El padrí del meu marit sempre deia ” Qui menja sopes se les pensa totes”……. i ell se les devia pensa totes, perquè cada nit menjava sopa de peix o de pa. Segons ell era la seva medicina i potser ho era, a demes de una delícia gastronòmica.

Els brous son un plat de aprofitament meravellós, en el cas de la sopa de peix, podem aprofitar els caps del peix que anem comprant, així com les espines. Jo les congelo fins quan les tinc que utilitza.

Es pot fer amb pasta (fideus, arròs) amb torrades de pa, amb trossets de peix o be sense res, solsamènt el brou……..

Josep Pla va escriure que els països civilitzats es distingien per les seves sopes…… així que jo poso el meu granet de sorra amb aquesta sopa de peix. Animeu-se a fer-la i ja en comentareu………..

P1080442

Ingredients.

  • 1 cap de rap.
  • 1/2 quilo de peix de roca i restes de peix que podem guardar congelat (escòrpora, peix aranya, galeres, crans, caps de lluc, espines, etc).
  • 150 gr de rap o lluç.
  • 100 gr de gambes o llagostins.
  • 1 ceba de Figueres.
  • 1 porro.
  • 2 tomàquets madurs.
  • 2 pastanagues.
  • 4 grans d’alls.
  • 1 cullareta de pebrot vermell.
  • 1 fulla de llorer.
  • 1 got petit de brandi.
  • oli.
  • 3 tassetes d’arròs.
  • 3 tassetes de fideus del nº4.

Per la picada:

  • 12 ametlles torrades.
  • 12 avellanes torrades.
  • una mica de julivert.
  • Un pessic de safra.

P1080444

Temps d’elaboració.

1hora 30 minuts.

P1080448

Elaboració.

  1. Primer de tot pelem i tallem les verdures: trinxem la ceba, els porros i els alls ben petits, les pastanagues les tallem a rodanxes i ratllem els tomàquets.
  2. En una cassola posem l’oli i sofregir les verdures: primer posem la ceba, els alls, els porros i la pastanagues, salpebrem i deixem enrossir. Quan te color afegim la culleradeta pebrot vermell i ràpidament el tomàquet ratllat i deixem fer uns minuts. Una mica després aboquem el brandi, la fulla de llorer i deixem fer uns 10 minuts.
  3. Una vegada que esta fet el sofregit i a la mateixa cassola afegim el peix de roca, el cap de rap, les galeres i la resta de caps o espines de peix, els donem unes voltes i aboquem a la cassola els 2 litres d’aigua. Deixem bullir a foc mig uns 45 minuts.
  4. Quan faltin uns minuts per finalitzar la cocció posem a la cassola la picada de ametlles, avellanes, julivert i el safra, el peix i les gambetes que després posarem per acompanyar el caldo.
  5. Retirem la cassola del foc, apartem el rap, les gambetes i passem el caldo per un colador xines i ho anem posant altre cassola. La posem al foc i quant bull el caldo posem la pasta que ens agradi (fideus, arròs…) i en últim moment afegim el peix a trossos, les gambes pelades i ja podem servir.

P1080447

Recorda que……..

  • Tant el cap de rap com l’escórpora fan un fumet boníssim.
  • En aquesta recepta he posat trossos de rap, però podeu fer-lo sense, depèn del vostre gust.

P1080457

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sopes i cremes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Sopa de peix.

  1. Dolors ha dit:

    Acabo de fer-la i està boníssima, m’encanta aquesta recepta gràcies per compartir-la

    • Bon dia Dolors, t’agreixo que t’agradin les receptes del bloc i sobre tot que les proveu, ja que es la forma de donar-li vida a les receptes.
      Rep un peto molt fort i estic a la teva disposició per qualsevol dubte.

  2. Sebastià Auleda ha dit:

    Ei! Jo no guiso, però m’agrada llegir les receptes. Quan llegeixo “dents d’all” se’m esmussen les meves de dents. Penso que ja deu ser hora que s’assumeixi que a Catalunya i en català, la cabeça d’alls es forma amb GRANS D’ALL: exemple: Per a la picada trossejarem uns grans d’all i. ..

  3. Retroenllaç: Resum de receptes pels dies de Nadal. | Al caliu de la cuina

  4. Retroenllaç: Sopa de peix. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s