Amb aquest plat es compleix la dita “d’un porc s’aprofita tot……..”
Les galtes de porc rostides son un plat típic d’hivern, d’aquells que es mengen a les nostres “fondes”, juntament amb les sopes calentes, els brous, els estofats, els peus de porc guisats amb cargols o amb naps negres de la Cerdanya, àpats contundents i fets a foc lent.
A l’hivern la mare feina unes galtes rostides amb cargols, amb una oloreta que encara recordo………
Al mercat trobareu les galtes de porc amb os o sense, de porc blanc o ibèric. Jo en aquest cas he escollit galtes de porc ibèric amb os, ja que trobo que queden mes meloses.
Ingredients per 4 persones.
- 4 galtes de porc iberic.
- 4 dents d’alls.
- 4 pastanagues.
- 1 porro.
- 2 cebes.
- 1/2 litre de vi negre.
- Sal i Pebre.
- Oli d’oliva.
- una mica de farina.
- 2 patates.
- Una mica d’all i oli.
Temps d’elaboració.
2 hores.
Elaboració.
- Posem l’oli en una cassola i daurem les galtes passades per farina i salpebrades.
- Una vegada estiguin dauradetes les retirem i reservem. En el mateix oli, sofregir les verdures (pastanagues, porro, cebes i alls) tallades petites, afegim les fulles de llorer i deixem fer uns minuts. Afegim les galtes i deixem sofregir uns 15 minuts.
- Pasats els 15 minuts, aboqueu-hi el vi negre i deixeu-lo reduir fins a la meitat. Aleshores, poseu-hi el brou i deixeu-ho coure a foc lent i tapat durant una hora.
- Una vegada que les galtes estan tendres (la carn es separi de l’os), retirem del foc i la salsa es passa per el xinés.
- Com guarnició podem fer unes patates bullides al vapor, les tallem a làmines i posem una mica d’all i oli pel damunt.
- Ho posem al forn un minut perquè l’all i oli es gratini una mica i servir, amb la salsa per sobre de les galtes.
Retroenllaç: Galtes de porc amb vi negre. | Celler-Adocse
Hola.
Quin brou??
Moltes gràcies.
Perdona Alba pero no havia vist el mail, jo sempre tinc brou de pollastre al congelador. Si no tens pot posar una mica d’aigua.
Ara corregeixo la recepta em vaig oblidar de posar el brou als ingredients.
un peto