Confitura de poma i canyella.

P1070909

Aquesta entrada la tenia pendent des de el mes de Desembre, però amb la bogeria de les festes, la recepta s’ha anat queden enrederida.

Tot neix quant el meu cunyat em va regalar una caixa de pomes de cultiu ecològic. Les vaig posar al pàrquing en lloc fresc a sobra de diaris i la veritat es que s’han conservat estupendament. Quan ja quedaven les ultimes pomes i una mica arrugades, vaig decidir fer una melmelada per poder aprofitar-les.

Aquesta confitura es tan bona per esmorzar com per guarnir una carn sobre tot de porc, es ideal per acompanyar un bon foie o formatge, jo li trec el suc al màxim.

Valor nutricional.

La varietat Royal Gala té la pell de un color distintiu groc-ataronjat amb línies vermelles. Destaca la seva aportació de sucres, fibra i vitamines C i E. També conté vitamina B, potassi, sodi i fòsfor. Així mateix, és de gran ajuda per enfortir les genives, per absorbir les toxines i purificar l’organisme, per regular el trànsit intestinal i per l’estabilitat de les cèl•lules sanguínies.

Ingredients.

  • 1 quilo de pomes varietat Royal Gala de produccio ecologica.
  • 500 gr de sucre de canya ecologica.
  • 1/2 got de aigua.
  • 2 llimona.
  • 1 pal de canyella.

Elaboració.

  1. Pelar i tallar les pomes a trossets petits. A la cassola a on posem les pomes, posar el sucre, un tros de pell de llimona i la canyella.
  2. Posar aigua fins a cobrir-les i bullir a foc baix durant 45 minuts. Aneu remenant de tant en tant per què no es cremin.
  3. Quan estigui mes fred, afegir el suc de la llimona i barrejar tot bé, podeu treure el pal de canyella i la pell si voleu.
  4. Posar en pots de vidre i fer bullir al bany Maria durant 15 minuts. Per fer el bany Maria,posem aigua en una cassola alta perquè el aigua tapi totalment els pots de conserva. Posem els pots dintre de la cassola i posem a bullir durant 1 hora.
  5. Deixem refredar els pots tota la nit al marbre i ja podem guardar. Es manté en bones condicions una 6 mesos.

Recordeu que……..

  • Es una manera magnifica de aprofitar la fruita que moltes vegades sens queda una mica pansida o tocada.
  • Recordeu que mentre més madura estigui la fruita, millor confitura us quedarà.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Conserves, Cuina vegetaria, Melmelades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Confitura de poma i canyella.

  1. Carmelafuente ha dit:

    Canyella!!!!!??

  2. Retroenllaç: Confitura de poma i canyella. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.