Ahir vaig anar al mercat i tenien un musclos de roca molt macos i a bon preu així que, avui de menú “Musclos de roca al vi blanc”.
Recordo que quant era petita anava amb els meus pares a la Barceloneta a comprar musclos de roca. Sempre els compraven al mateix lloc, recordo que eren directament del pescador i els venia la seva dona. Sempre ens explicava lo frescos i barats que eren, segons ella no guanyava ni un duro………
En l’actualitat el sobrenom “de roca” hem recorda el gust dels autèntics musclos collits a les roques de Cadaquès, quant anàvem el meu marit i els nens -en aquelles èpoques quan encara es podia fer-ho lliurement. Després els cuinavem a casa ……. quins records.
En una recepta de allò mes fàcil, el únic secret esta en un bon producte i no deixar-los massa al foc, se han de retirar així que s’obren.
Ingredients per 4 persones.
- 1 quilo de musclos de roca.
- 1 llimona tallada a rodanxes.
- 3 dents d’alls.
- El suc de una llimona.
- 3 fulles de llorer.
- Uns grans de pebre.
- 1 got de vi blanc.
- 1 got d’aigua.
Temps d’elaboració.
10 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot netegem el musclos: Els rentem amb aigua i llancem aquells musclos que estiguin trencats o oberts. Netegem les barbes estiren capa la part ample del musclo.
- Els posem en una cassola fonda, amb el suc de la llimona, la llimona tallada en rodanxes, sal, uns grans de pebre, les fulles de llorer, els grans d’alls, el got de vi i el de aigua.
- Tapem la cassola i els deixem uns 3 minuts i retirem immediatament a mida que es van obrin.
Recordeu que………..
-
Es molt important que els musclos estiguin ben frescos. En el moment de netejar-los descartem els que estiguin trencats o oberts.
-
Es important treure’ls del aigua en quant s’obren.
Retroenllaç: Musclos de roca al vi blanc. | Celler-Adocse