La primera vegada que vaig menjar un pastís d’albergínia, això si, feta amb carn va ser a Grècia, però va ser al llarg del viatge que vam fer a Turquia quan vam descobrir la gran varietat de plats a on l’albergínia es la reina: Pastis d’albergínia amb tomàquet i formatge feta, farcides amb carn, puré d’albergínia, amb crema d’iogurt…….
Avui he fet un pastis d’albergínia, tomàquet cherry i formatge. Es un plat complert perfecta per un sopar.
Una mica d’historía.
L’albergínia és un dels conreus més antics de la història. Originària del sud-est asiàtic, va arribar al nord d’Àfrica de la mà de comerciants àrabs i d’aquí a Europa a través de l’Espanya musulmana.
Actualment la trobem a tot el món. Ja sigui en una samfaina o escalivada catalanes, un muttabal àrab, una capotana italiana, la mousaka grega o un ratatouille francès.
Ingredients per 8 persones.
- 3 albergínies ben fresques.
- 1 cullarada de mantega.
- Oli d’oliva.
- 600 gr de tomaquets cherry tallats per la meitat.
- 2 dents d’alls.
- Albahaca fresca.
- Sal i pebre.
- 200 gr de formatge de cabra.
- 75 gr de parmesa.
Temps d’elaboració.
45 minuts.
Elaboració.
- Tallem les albergínies a rodanxes, les posem a sobre de una safata de forn coberta amb paper sulfuritzat i impregnem les albergínies per sobre amb una mica d’oli.
- Introduïm la safata al forn a 180º i deixem uns 5 minuts fins que estiguin toves i una mica dauradetes.
-
En una paella amb la mantega fregim els tomàquets cherry tallats per la meitat, afegim els alls tallats a rodanxetes i deixem fer, fins que els tomàquets estiguin tous. Posem per sobre la albahaca i salpebrem
-
Cobrim el motllo que tenim preparat(jo he fet servir una safata de fang) amb una capa de rodanxes d’albergínies, per sobre posen una capa de tomàquet i a sobre del tomàquet una mica de formatge de cabra. Afegim un altre capa d’albergínies , de tomàquet i de cabra . Per últim posarem una capa d’albergínia i cobrim amb el parmesà.
-
Gratinem al forn uns 10 minuts fins que la part de sobre quedi una mica daurat i trèiem del forn. Deixem reposar uns 5 minuts.
-
Hi ha podem servir tallat en porcions……….
Recordeu que……….
-
Es important fer el primer pas de estova l’albergínia al forn, ja que al no fregir-la no absorbeix oli i queda molt mes suau.
-
Jo he fet servir formatge de cabra, però si es vol es pot substituir per formatge parmesà.
Les albergínies m’agraden de gairebé totes les maneres. Aquesta recepta és boníssima, en dono fe. Segurament, si la faig jo, no em qudaria igual, però feta per l’Emi estave de primera.
Un gran plat, i …………..una gran cuinera!
Gracies us estimo..
Demà les faré, ja us diré què tal! 😉
Ostras!! em fas molt feliç, ja diras com ha quedat, encara que coneixenta se que et quedara bonissim.
un peto
Avui l’he fet: ha quedat molt bo, però he trigat una mica més del que dius a la recepta. Amb tot, és fàcil de fer i queda molt gustós. Gràcies per la recepta!!!
Estic molt contenta de que us hagi agradat. Encara que ja estava previst, perquè ets una magnifica cuinera.Un peto.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Pastís d’albergínia amb tomàquets cherry i formatge de cabra. | Celler-Adocse