El dijous hem anat a dinar a casa del tiets a Barcelona, aprofitant que tenen el Mercat de la Boqueria(el més gran de catalunya) al costat de casa, hem entrat a donar una volta, ja que m’encanta veure les parades, sobre tot les de fruita i les de peix, potser el unic que sobre a la Boqueria es la quantitat ingent de turistes fen fotografies i faltan mes clients compran….
En una de les parades de peix, les quedaven 2 orades salvatges precioses, m’han arreglat una mica el preu i al dia següent les estava fent en papillot al forn……….Les orades, si són salvatges, són més bones i més gustoses que les de piscifactoria. La millor època per trobar orades salvatges son els mesos de fred, de Octubre a Febrer.
Hi ha unes diferencies clares per distingir la orada salvatge i la de piscifactoria, per exemple: Les daurades de piscifactoria presenten una coloració de pell més apagada. Les orades salvatges tenen una carn amb menys nivells de greix a causa de la seva variada alimentació i al moviment continu al mar. Les de piscifactoria tenen una mobilitat reduïda i mengen pinsos especials per a l’engreix.
Els exemplars salvatges solen assolir majors dimensions que els criats en captivitat. La orada salvatge té una típica taca groga, orada en el cap. Aquesta taca la diferencia de la orada de piscifactoria.
Ingredients per 4 persones.
- 2 orades salvatges.
- 2 pastanagues de cultiu ecologic.
- 2 cebolletes fresques (del nostre hort).
- 1 porro (del nostre hort).
- 2 dents d’alls.
- sal i pebre.
- Oli d’oliva verge.
- Paper sulfuritzat.
Temps d’elaboració.
10 minuts al forn i 10 minuts preparació.
Elaboració.
- Netegem les orades i deixem dos filets, nets d’espines. Tallem un quadrat de paper sulfuritzat (no feu servir paper d’alumini) col·loquem el filet d’orada.
- Salpebrem i posem sobre del filet, la ceba talladeta ben fina, la pastanaga talladeta a bastonets prims, el all tallat a rodanxes i un rajolí d’oli (si voleu fer mes complert aquest plat, es pot fer una base de patatates i tomàquets a rodanxes ).
- Tanquem el paper en forma de paquet te que quedar ben tancar, perquè no surti el vapor que es genera dintre del paper.
- Es posen els paquets al forn a 180º durant 10 minuts. Es retiran i es serveis.
- Es important no passar-se en la cocció, ja que si es fa massa el peix, queda sec i perd qualitat.
Recordeu que…….
Sempre que pugeu-ho, consumiu productes de cultiu ecològic, evitant al màxim possible la ingesta de pesticides.
El temps de cocció del peix ha de ser molt acurada, ja que per mi no hi ha res pitjor que un peix passat de temps……
Per fer el papillot jo faig servir paper sulfuritzat en lloc de paper d’alumini, ja que crec que no es gens saludable per la salut ni per medi ambient.
Retroenllaç: Orada i verduretes en papillote. | Celler-Adocse
és increíble q diguis “mig” ambient
Perdona Xavier per l’error, ja esta corregit.
Òstres, Xavier! Quin comentari més profund!
Molt bona recepta i molta classe al respondre.
Bon dia Toni, gracies per el teu comentari. Encantada que la recepta t’hagi agradat.
Un peto ben fort.