Dia de Reis.

P1080084-1

El dia de Reis ja es una tradició , que va començar amb el naixement del nostre fill Marc, de reunir-nos a casa nostre tota la família al voltant de la taula…………

Va ser el dia que quedava lliure de dinars familiar durant les festes, així que el Salomó i jo vam decidir que era el dia perfecte per crear la nostra pròpia tradició i convidar a casa nostra a la família. Vam començar el mateix any que va néixer el nostre fill Marc, 1979 i dura fins avui dia, així que tot un èxit!! no solament per part nostre, sinó també per tota la família que segueix acompanyar-nos en aquesta festa.

Durant molt anys el dia de Reis no ha estat solament un dinar de festa i res mes, sinó que féiem tot un esdeveniment. Obsequiabem regals per tota la família i els hi feiem fer diferents proves per aconseguir-los. Hem fet de tot: Gyncames; amagar-lis els regals donant-lis pistes per trobar-los, etc. El meus pares, sogres, germans i cunyats han tingut que ballar, recitar poemes, cantar, explicar acudits, haver d’agafar la pista que es trovaba dins d’un cubell d’aigua amb la boca, rebentar globus plens de farina amb els ulls tapats, etc, etc….

Després de lluitar i patir per aconseguir els regals, venia la part de jocs de taula i l’obra de teatre. L’obra de teatre va néixer amb les “Histories dels McBeneïts”. Son guions on tots tenen un paper (be, tots menys els guionistes, je, je ) i es representen en forma de comèdia i amb molta ironia els esdeveniments que han passat a a família durant el any anterior………… Tota una prova de bon humor.

Ja fa un parell d’anys el nostre fill va agafar el relleu de guionista oficial, aquest any no ha tingut temps d’acabar la obra (ja es pare de’n Joel i el temps es curt), hem quedat que passa amb ampliacions, pel any que be.

Desitjo de tot cor que aquestes petites coses no es perdin i el dia que no estiguem nosatres els nostres fills i nets tinguin la il.lusió i les ganes de parar un dia les seves vides, la seva rutina, el seu treball, les seves preocupacións i regalar als demes, familia i amics, una mica del seu temps, cuinant i sobre tot escoltant altres vides, altres rutines, altres preocupacions, de forma que puguem ser una mica meny egoistes encara que sigui un dia al any………….

Aquest any han estat uns reis molt especial ja que son els primers que celebrem amb el nostre net Joel, encara que es massa petit, però per nosaltres ha tornat aquella màgia dels regals.

El menú ha estat: Aperitius i una cuixa de pernil glacejada al forn i com no, els tortells de reis ……… A sota us poso algunes fotos i poc a poc us aniré posant les receptes…. Desitjo que les proveu i ja em direu si us agrada…….

P1080103-1

Aperitius per 22 persones:

Cassoletes amb:

  • Formatge mascarpone amb una lonxa de salmo fumat: Les cassoletes que comprem, és important escalfar-les prèviament al forn durant uns 2 minuts a 180º i deixem refredar abans de omplir, d’aquesta manera triguen molt mes a tornar-se toves. Una vegada fredes les omplim de formatge Mascarpone i posem a sobre una mica de salmó fumat. Posem a sobre de les torradetes el bacallà esqueixat ben escorregut i a sobre posem una cullereta de ceba caramel·litzada.
  • Brandada de bacalla amb de melmelada pebrot del piquillo: Primer fem la brandada de bacallà, en una cassola amb una mica d’aigua posarem a escaldar uns 3 o 4 minuts el bacallà que ja tindrem en remull dessalatel retirem i reservem. En la mateixa aigua bullim 1 patata talladeta a trossos.Mentrestant en un casso petit posem l’oli amb dos dents d’alls i deixeminfusionar, no ha de bullir excessivament. Apartem del foc i deixem que es refredi
  • Barreja de ou dur, tonyina i mahonesa: En un bol barregem el ou dur talladet a trossets, la tonyina i la maonesa. Barregem i omplim les cassoletes i adornem amb mitja oliva farcida..
  • Formatge Philadelfia i sobre una mica de salmó.

P1080093-1

Torradetes amb pases:

  • Torrada amb foie i per sobre sal maldon.
  • Torrada amb bacalla esqueixat i una mica de ceba caramelitzada: Posem a sobre de les torradetes el bacallà esqueixat ben escorregut i a sobre posem una cullereta de ceba caramel·litzada.

Canapes amb pa de motllo:

  • Sucar amb una barrega de Philadelfia i Roquefort adornat amb anous.
  • Sucar amb mantega, salmó i sucedaneo de caviar.
  • Sucat amb tonyina, ou dur i maionesa.
  • Sucar el pa amb sobresada i fer uns fils de mel.

P1080072

Carpaccio de carn d’olla:

P1080058

Patates fregides, Cones, olives…….

Pernil de porc al forn glacejat.

P1080055

Tortell de Reis.

P1080102-1

Per els mes consogres lo del tortell ha estat tota una descoberta…….

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Carns i Aus, Tradicions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.