Menú de Sant Esteve.

P1070577

El dia 26 de Desembre a Catalunya celebrm Sant Esteve, és tradicional que la família es reuneixi a menjar amb l’altra meitat que no havia pogut fer-ho el dia anterior.

El menú tipic, canelons de primer i pollastre farcit o tall rodó de segon. De postres sempre cauen neules, torrons i el tipic poema dels mes petits.

A casa el menú consisteix amb uns bons aperitius i els canalons de carn rostida, bon cava i molt carinyo ….. Bones festes.

Aperitiu per 15 persones.

  • Brotxetes de llagostins amb melo i salsa rosa. 

P1080022

  • Pop a la gallega.

P1080018

  • Tartaletes de coctel de gambes amb meló:  Escalda les gambes en aigua bullint, colar i reservar. Fer la salsa rosa i barreja en un bol les gambes, el meló a trossos petits, la ensiam i la salsa rosa. Barrejar i servir en cassoletes o gosts petits.

P1080026

  • Canapès de Salmó i ous de peix:

    Untar dos llesques de pa de motlle amb mantega en pomada, posem una llesca sobre l’altre. Cobrim la llesca de pa amb salmó fumat i tallen en tres tires i després tallem per la meitat(surten 6 canapès). Per decorar posem una culleradeta de ous de peix.

  • Canapès formatge i confitura de tomaquet:

    Untar dos llesques de pa de motllo amb mantega en pomada, posem una llesca sobre l’altre. Cobrim la llesca de pa amb el formatge Philadelfia i tallem com ja explico anteriorment i decorem amb una culleradeta de melmelada de tomàquet.

  • Canapès de foie amb sal maldon:

    Untar les dos llesques de pa igual que indico anteriorment, tallem els canapès i posem a sobre un tros de foie i una mica de sal Maldon.

P1080029

Canelons a la catalana .

Clicar per mirar la recepta.

P1080028

Recordeu que……

  • Els canelons són una mica laboriosos de fer, jo faig el rostit i el trituro un dia abans. El dia de Sant Esteve bull la pasta, faig la beixamel i els farcim.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Pasta, Tradicions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Menú de Sant Esteve.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s