El dia 26 de Desembre a Catalunya celebrm Sant Esteve, és tradicional que la família es reuneixi a menjar amb l’altra meitat que no havia pogut fer-ho el dia anterior.
El menú tipic, canelons de primer i pollastre farcit o tall rodó de segon. De postres sempre cauen neules, torrons i el tipic poema dels mes petits.
A casa el menú consisteix amb uns bons aperitius i els canalons de carn rostida, bon cava i molt carinyo ….. Bones festes.
Aperitiu per 15 persones.
- Brotxetes de llagostins amb melo i salsa rosa.
- Pop a la gallega.
- Tartaletes de coctel de gambes amb meló: Escalda les gambes en aigua bullint, colar i reservar. Fer la salsa rosa i barreja en un bol les gambes, el meló a trossos petits, la ensiam i la salsa rosa. Barrejar i servir en cassoletes o gosts petits.
- Canapès de Salmó i ous de peix:
Untar dos llesques de pa de motlle amb mantega en pomada, posem una llesca sobre l’altre. Cobrim la llesca de pa amb salmó fumat i tallen en tres tires i després tallem per la meitat(surten 6 canapès). Per decorar posem una culleradeta de ous de peix.
- Canapès formatge i confitura de tomaquet:
Untar dos llesques de pa de motllo amb mantega en pomada, posem una llesca sobre l’altre. Cobrim la llesca de pa amb el formatge Philadelfia i tallem com ja explico anteriorment i decorem amb una culleradeta de melmelada de tomàquet.
- Canapès de foie amb sal maldon:
Untar les dos llesques de pa igual que indico anteriorment, tallem els canapès i posem a sobre un tros de foie i una mica de sal Maldon.
Canelons a la catalana .
Clicar per mirar la recepta.
Recordeu que……
- Els canelons són una mica laboriosos de fer, jo faig el rostit i el trituro un dia abans. El dia de Sant Esteve bull la pasta, faig la beixamel i els farcim.
Reblogged this on Celler-Adocse.