Ha quedat boníssim¡¡ encara que jo no soc una jutge imparcial, primer perquè soc la autora i en segon lloc perquè m’agrada el sushi. Si he fet un sushi però servit com aperitiu en una cullera que ha donat una imatge una mica diferent.
Ingredients.
- 300 gr. de salmón fresc tallat a filets una mica gruixuts.
- 1 tassa d’arròs de sushi.
- 1 tassa i mitja d’aigua.
- 1 alvocat.
- 1 ceba tendra.
- Una mica de suc de llimona.
- Un grapadet de llavors de sèsam torrat.
- Oli d’oliva
- sal
- pebre.
- soja.
Elaboració.
- Talla el alvocat i el aixafem amb una forquilla, posem per sobre una mica de suc de llimona, afegim la ceba tendra talladeta ben petita .
- Salpebrem afegim una mica d’oli i barregem.
- En un casso posem a bullir 1 tassa d’arròs i 1 1/2 d’aigua, ho deixem bullir 15 minuts i ho deixem reposar 12 minuts.
- En un casso petit posem 2 cullerades de vinagre per sushi, 1 cullerada de sucre de canya i una mica de sal. Deixem bullir uns 3 minuts i retirem.
- Aboquem el arròs en una safata, posem la barreja de vinagre per sobre i remenem.
- Per muntar la cullera, posem una capa d’arròs, a sobre posem una mica de llavors de sèsam, després el alvocat i sobre el salmó tallat en un filet. Per acabar posem per sobre del salmó una mica de soja i servim.
Recordeu que….
- El salmó el tenim que congelar unes 24 hores abans de consumir.
- El alvocat el triturem amb una forquilla i posem el suc de la llimona per evitar que no es torni negra.