Aquest es un plat de festa, la meva filla es una devota de les vieires, però sobre tot fetes d’aquesta manera. Es fonen els diferents gustos, el del marisc, la dolçor de la ceba confitada i la cremositat de la crema de llet….. Proveu-les i ja en direu…..
Hi han dos varietats, una del Atlàntic que fan de 7 a 13 cmi del Mediterrani de 8 a10 cm. Viuen amb aigua profundes, fins a100 metres, de la major part del mars, sobre banc de sorra neta i sempre a prop dela costa. Sonhermafrodites i la temporada va des de Octubre a Maig, encara que la millor època es la d’hivern de Desembre a Març.
Valor nutritiu.
La vieira es font excel·lent de proteïnes, vitamines i oligoelements, però molt vaig en calories (50 Kcal/100).
Temps d’elaboració.
20 minuts.
Ingredients.
- 12 vieiras
- 2 Cebes tendres.
- 1 gotet de vi blanc.
- 1 culleradeta de sucre de canya ecologic.
- 150 ml llet.
- 50 ml de crema de llet.
- Oli d’oliva.
- Mantega.
- 1 cullerada i mitja de farina.
- Sal i Pebre.
Elaboració.
- Trinxem les cebes tendres i les posem a potxar en una paella amb una mica d’oli i mantega.
- Quan esta ben transparent afegim la culleradeta de sucre la de mel i el vi de porto. Deixem fer una mica fins que es reduexi el liquid.
- Una vegada reduit afegim la farina i deixem torrar una mica. Afegim la llet i la crema de llet, i nem barregan amb unes barilles.
- Salpebrem i deixem fer una crema. Posem les vieiras a la safata del forn i les cobrim amb la crema de llet.
- Posem per sobre la barrega de una el pa ratllat i el formatge parmesa i deixem uns minuts fins que quedin gratides.
- Hi ha menjar…..
Retroenllaç: Vieiras al forn gratinades. | Celler-Adocse