Vieiras al forn gratinades.

P1070925

Aquest es un plat de festa, la meva filla es una devota de les vieires, però sobre tot fetes d’aquesta manera. Es fonen els diferents gustos, el del marisc, la dolçor de la ceba confitada i la cremositat de la crema de llet….. Proveu-les i ja en direu…..

Hi han dos varietats, una del Atlàntic  que fan de 7 a 13 cmi del Mediterrani de 8 a10 cm. Viuen amb aigua profundes, fins a100 metres, de la major part del mars, sobre banc de sorra neta i sempre a prop dela costa. Sonhermafrodites i la temporada va des de Octubre a Maig, encara que la millor època es la d’hivern de Desembre a Març.

Valor nutritiu.

La vieira es font excel·lent de proteïnes, vitamines i oligoelements, però molt vaig en calories (50 Kcal/100).

Temps d’elaboració.

20 minuts.

Ingredients.

  • 12 vieiras
  • 2 Cebes tendres.
  • 1 gotet de vi blanc.
  • 1 culleradeta de sucre de canya ecologic.
  • 150 ml llet.
  • 50 ml de crema de llet.
  • Oli d’oliva.
  • Mantega.
  • 1 cullerada i mitja de farina.
  • Sal i Pebre.P1070922

Elaboració.

  1. Trinxem les cebes tendres i les posem a potxar en una paella amb una mica d’oli i mantega.
  2. Quan esta ben transparent afegim la culleradeta de sucre la de mel i el vi de porto. Deixem fer una mica fins que es reduexi el liquid.
  3. Una vegada reduit afegim la farina i deixem torrar una mica. Afegim la llet i la crema de llet, i nem barregan amb unes barilles.
  4. Salpebrem i deixem fer una crema. Posem les vieiras a la safata del forn i les cobrim amb la crema de llet.
  5. Posem per sobre la barrega de una el pa ratllat i el formatge parmesa i deixem uns minuts fins que quedin gratides.
  6. Hi ha menjar…..

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Vieiras al forn gratinades.

  1. Retroenllaç: Vieiras al forn gratinades. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.