Garri al forn.

P1070954

Ingredients.

  • 1 Garri de uns 5 quilos.
  • 100 gr de manteca de porc.
  • 1 got d’aigua.
  • Sal i pebre.
  • Unes branques de llorer.

P1070917

Per la compota de poma:

  • 1 quilo de poma pelada i sense cor.
  • 1 cullarada de mantega.
  • 1 cullerada de sucre.
  • 1 branca de canyella.
  • 30 ml. d’aigua.

P1070909

Temps d’elaboració.

2 hores mes o menys.

P1070952

Elaboració.

  1. Primer de tot preparem el garrí, s’obre el garrí des de el cap a la cua per la part del pit, es suca amb llard i sal i pebre. Ho posem en una safata del forn a sobre de unes branques de llorer, intentant que el garrí no toqui el fons de la safata, i un got d’aigua.
  2. Tapem les orelles i la cua del garrí amb una mica de paper d’alumini, perquè no es cremin. Posem al forn que estarà ja calent a uns 140º i es mante així durant una hora i mitja aproximadament. Durant aquest temps el anem untant amb el suc que queda a la safata.
  3. Mentrastant posem 1 cullarada de mantega en un cassó, el quilo de poma pelades i tallades a trossos juntament amb 1 cullarada de sucre, 30 ml d’aigua i una branca de canyella. Deixem fer fins que la poma estigui toba, retirem del foc i reservem.
  4. Passada la hora i quart, pugem el forn a 180º i deixem que es dori la pell durant 30 minuts, sense deixa de regar amb el suc, una vegada que veiem que la pell queda ben dorada i cruixen apagem el forn i servim.
  5. A l’hora de servir acompanyem el garri amb una salsera amb el suc que ha deixat anar i en un bol amb la compota de poma.P1070921

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Garri al forn.

  1. Retroenllaç: Idees pel menú de Nadal. | Al Caliu de la Cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.