Ingredients.
- 1 Garri de uns 5 quilos.
- 100 gr de manteca de porc.
- 1 got d’aigua.
- Sal i pebre.
- Unes branques de llorer.
Per la compota de poma:
- 1 quilo de poma pelada i sense cor.
- 1 cullarada de mantega.
- 1 cullerada de sucre.
- 1 branca de canyella.
- 30 ml. d’aigua.
Temps d’elaboració.
2 hores mes o menys.
Elaboració.
-
Primer de tot preparem el garrí, s’obre el garrí des de el cap a la cua per la part del pit, es suca amb llard i sal i pebre. Ho posem en una safata del forn a sobre de unes branques de llorer, intentant que el garrí no toqui el fons de la safata, i un got d’aigua.
-
Tapem les orelles i la cua del garrí amb una mica de paper d’alumini, perquè no es cremin. Posem al forn que estarà ja calent a uns 140º i es mante així durant una hora i mitja aproximadament. Durant aquest temps el anem untant amb el suc que queda a la safata.
- Mentrastant posem 1 cullarada de mantega en un cassó, el quilo de poma pelades i tallades a trossos juntament amb 1 cullarada de sucre, 30 ml d’aigua i una branca de canyella. Deixem fer fins que la poma estigui toba, retirem del foc i reservem.
-
Passada la hora i quart, pugem el forn a 180º i deixem que es dori la pell durant 30 minuts, sense deixa de regar amb el suc, una vegada que veiem que la pell queda ben dorada i cruixen apagem el forn i servim.
Retroenllaç: Idees pel menú de Nadal. | Al Caliu de la Cuina