Fricando amb moixernons.

P1070658

Avui he fet un plat que a casa agrada molt, un fricando amb bolets, es un plat classic de la cuina catalana. El seu punt fonamental es la tendresa que te la carn, fent un plat molt melos de aquells de sucar pa.

Aquesta recepta es la que feia la meva sogre, la Roser. Una dona fantastica, que desgraciadament ja no esta amb nosaltres…… En realitat es un plat que sempre el faig nomes amb moixernons, que es el bolet típic del plat, però avui m’he agafat la llicencia de afegir un grapadet de rovellons de tenia a la nevera.

Es un plat que podem congelar sense cap problema, i anar treien a mida que el necessitem.

P1070657

Ingredients.

  • 1,2 kg de llata de vedella.
  • 2 cebes de Figueres.
  • 4 dents d’alls.
  • 1 pastanaga.
  • 1 tomàquet madur.
  • 200 g de moixernons.
  • 1 got de vi ranci o vi blanc.
  • 1 got de brou de carn.
  • pebre.
  • farina.
  • sal.
  • oli d’oliva.
  • Per a la picada:
  • 4 alls.
  • 10 g d’ametlles torrades.
  • 10 g d’avellanes torrades.
  • 1 galeta maria.
  • 1 llesca de pa fregida.
  • 1 gotet de brandi.
  • julivert fresc.

P1070637

 

Elaboració

  1. El primer pas salpebrem els talls de vedella i els passem per farina. Els fregim en una cassola amb oli . Quan estigui ben rossa, retireu-la i reserveu-la.
  2. A continuació, a la mateixa cassola posem la ceba, la pastanaga, i els alls tot ben picat i deixem sofregir a foc sua durant uns 20 minuts.
  3. Quan estiguin dauradets, afegim el tomàquet, ja pelat i sense llavors ben trinxat, i el vi ranci i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts.
  4. Posem la carn i el brou i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant 45 minuts.
  5. Mentrestant, en una paella amb una mica d’oli salteu els bolets tallats a trossos i salats, jo ho faig perquè perdin una mica de aigua.
  6. Per fer la picada, poseu en un morter els alls, les avellanes, les ametlles, el pa i el julivert i tritureu-ho bé amb el morter. Seguidament, afegiu-hi una mica de brandi i remeneu-ho bé.
  7. Tot seguit, poseu els bolets i la picada a la cassola de la vedella, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
  8. I per acabar, deixeu reposar el fricandó una estona i ja es pot servir.

P1070647

Recordeu que…..

  • Recordeu que podeu fer servir qualsevol tipus de bolets, jo en aquest cas he fet servir una mica de barreja; rovellons, fredolics, rossinyols etc.
  • Jo he fet servir filets de llata, que es una part de la espatlla, pero podeu fer servir altres parts com, el filet de pobre, jarret….
  • Si veieu que la salsa no queda espesseta podeu fer-la mes densa amb una cullerada de farina.
  • La picada te una importància vital, com en tants plats típicament catalans.

P1070651

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Fricando amb moixernons.

  1. Ricard Olivella ha dit:

    M’encanta el fricand amb bolets!

  2. Estic d’acord amb el Ricard, però és que tot el que pejas fa molt bona pinta. Felicitats.

  3. Retroenllaç: Fricando amb moixernons. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s