Fa fred i ve a casa una amiga a prendre café, jo no soc massa de dolços però avui sembla que en ve de gust, després de fer una ullada al rebost, i veure que no tinc xocolata sense llet, i no tinc fruits vermells congelats, he decidit fer uns Muffins amb iogurt, nata i ratlladura de llimona…… bàsicament perquè es el que tinc, així que dit i fet “Muffins de llimona”, el que no es conforma es perquè no vol…….
Fer unes magdalenes, o un pa de pessic a casa es molt ràpid, fàcil i molt mes sa que compra pastisseria industrial, sobre tot si feu servir productes de qualitat, integrals i ecològics.
Ingredients.
- 375 g de farina integral de cultiu ecològic.
- 250 g de sucre de canya ecològic.
- 4 ous sencers.
- 1 iogur de llimona de la Fageda.
- 200 ml. de crema de llet.
- La pell de dos llimones ratllades.
- 1 cullaradeta de essència de vainilla.
- 100 ml d’oli d’oliva.
- 1 sobre de llevat.
- Un mica d’anís.
Temps d’elaboració.
35 minuts.
Elaboració.
- Escalfem el forn prèviament a 180º. Posem els 4 ous, el sucre i batim amb la batedora electrica de barilles, fins que veie-ho que comença a fer-se una mica de escuma .
- A continuació afegim, l’oli, el iogurt, la crema de llet, una mica d’anis, la farina i el llevat tamisats i barregem, la pell de llimona ratllada, i la essencia de vainilla, ho barregem i ho deixem reposar uns 15 min.
- Posem la barrega en els motllos individuals, els omplim, deixan una tercera part sense omplir, perque al pujar sortirian fora del motllo.
- Posem una cullaradeta de sucre al centre del muffin i posem la safata al forn uns 15 minuts mes o menys, dependrà del forn.
- Retirem del forn i deixem refredar.
Recordeu que……
-
Els muffins es poden fer amb diferents ingredients, podeu fer-ho de la mateixa manera però sense crema de llet, i fer servir llet, amb iogurt o no.
-
Teniu que tenir compta amb el forn per que no es cremi la part de dalt, a on posem el sucre.