Tartar de salmó amb alvocat.

Ingredients per 4 persones.

  • 0,500 gr de salmó.
  • 8 gambes.
  • 2 alvocats.
  • 1 llima.
  • 1 ceba tendra.
  • sal i pebre.
  • oli d’oliva.

Per a la vinagreta.

  • oli d’oliva.
  • sal i pebre.
  • 1 llima.

Per decorar el plat:

  • Ensiam variada.
  • Ous de salmò.

Temps d’elaboració.

0,30 minuts.

Elaboració.

  • Per fer el tàrtar: poseu en un bol el salmó sense pell ben picadet (millor fer-ho amb un gabinet), el pebre, l’oli d’oliva, la ceba picada, el suc de llima, i la sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant una estona.
  • Per fer el puré d’alvocats: poseu en un altre bol els alvocats, pelats i tallats a dauets, l’os d’un alvocat (axis no es posarà fosc), la sal, el pebre, la ceba picada i l’oli, remeneu-ho bé, aixafeu-ho amb una forquilla, tapeu el bol amb paper film i deixeu-ho refredar a la nevera.
  • Peleu les gambes, piqueu-les, salpebreu-les, amaniu-les amb una mica de suc de llima i reserveu-les.

  • Per fer la vinagreta: poseu en un bol l’oli d’oliva, la sal, el pebre, el suc de llima, remeu-ho bé i reserveu-ho.
  • I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, poseu-hi les gambes escorregudes de la marinada i picades al fons, el puré d’alvocats a sobre i cobriu-ho amb el tàrtar de salmò.
  • Seguidament, desemmotlleu-ho, salseu-ho amb la vinagreta i guarniu el plat amb una mica de amanida verda i a sobre del tartar una mica de ous de salmò…….

Racó del vi……

Para aquest plat he escollit un txacoli de unes bodegues situades a Getaria i amb molte historia, el “Txomin Etxaniz”  tant el vi com les bodegues tenen el mateix nom.Con D.O Getariako Txakolina.

Recordeu que…..

  • Com ja us he dit altres vegades es importat congelar el salmò abans de consumir-lo per allò del anisakis.
  • Tallar-lo amb el gabinet i picar-lo ben petit.
  • El fet de axafar l’alvocat i deixar el pinyol enmig de la pasta, evita que s’oxidi i es torni fosc.

Advertisements

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Tartar de salmó amb alvocat.

  1. Retroenllaç: Trobada de Nadal una mica endarrerida. | Al Caliu de la Cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s