Bescuit de mandarina amb xocolata.

El Dimarts vam anar a casa del Joan i la Anna, amb la excusa de veure el partit del Barça, i aprofitant la ben entesa, ens vam cruspir un magnífic sopar. Per altre banda res nou, ja que les nostres trobades sempre acaben al voltant de la taula……Per aportat alguna cosa al sopar, vaig fer un pastis de pa de pessic amb mandarina i banyant amb xocolata, molt sencill i rapid de fer, però realment molt bo….

Una mica d’història.

El mandarine és originari de la Xina i de la Cotxinxina, el nom fa referència al color dels vestits dels governants mandarins. Es va introduir al mediterrani a principi del segle XIX. Es un arbre de poca alçada i mes resistent al fred que el llimoner.

Valor nutritiu…..

Les mandarines contenen vitamina C, una mica menys que les taronges. La taronja conté 50 mg de vitamina C per cada 100 g d’aliment, mentre que la mandarina en conté 30 mg.

La nececitat de vitamina C al ser humans, oscil·la entre els 60 i el 70 mg/dia.

Hem de tenir en compte és menjar les mandarines entre hores i no com a postres. La fruita surt de l’estómac després d’un període de temps de 20 a 40 minuts, és important no menjar-ne amb altres aliments, perquè poden produir-se fermentacions, inflor i fins i tot diarrees. El millor moment per menjar fruita és a mig matí o a mitja tarda.

Al hora de fer la compra, sempre que us sigui possible opteu per fruita fresca propera i que hagi madurat a l’arbre, i idealment que sigui de cultiu ecològic, especialment si en voleu aprofitar la pell.

Les mandarines ecològiques ens garanteixen tots aquests beneficis en romandre en l’arbre fins al moment del consum. A això hem de sumar el fet de no usar productes químics en el seu cultiu, no passar per càmeres ni frigorífics i la no utilització de ceres per millorar la seva estètica.

Per tant, quan mengeu mandarines ecològiques no en llenceu la pell. En la medicina tradicional xinesa, la pell de la mandarina s’utilitza en casos d’edema o inflor als peus, turmells i cames. També ajuda a expulsar la sorreta dels ronyons.

S’han de pelar de manera que quedi una espiral contínua. S’asseca en una corda com si fos una peça de roba i una vegada seca, es pot tallar a trossets i guardar en un pot de vidre. Per preparar la infusió es posa a bullir un vas d’aigua i s’hi afegeix una cullerada sopera de pells trossejades. Es cou durant 5 minuts i es deixa reposar 10 minuts més. Preneu una tassa d’infusió i, si ho voleu, la podeu endolcir amb una mica de mel.

Ingredients.

  • El suc de 3 mandarines.
  • La pell de dos mandarines.
  • 250 gr. de sucre.
  • 3 ous.
  • 100g de mantega a temperatura ambient.
  • 1 yogur natural.
  • 250g de farina.
  • 1 sobre de llevat.
  • 1 pesic de sal

Bany de xocolata:

  • 150g de xocolata
  • 150 ml de nata.

Elaboració.

  • Posar en un bol el sucre i els ous. Batim amb unes barnilles.
  • Afegiu la ratlladura i el suc de les mandarines, el iogurt, la mantega desfeta al microones, la farina tamisada amb un colador, el llevat i el pessic de sal.
  • Barregem amb les barnilles i deixem reposar una estona.
  • Preescalfeu el forn a 180º i engreixeu un motllo amb mantega per evitar que s’enganxi. Aboqueu la mescla anterior dins el motllo i deixeu-lo coure uns 25-30 minuts.
  • Quan la superfície estigui daurada i a l’introduir un escuradents us surti net, ja estarà cuit.
  • Per fer el bany de xocolata poseu la xocolata a trossos juntament amb la nata al foc al bany maria fins que estigui fosa la xocolata. Escampeu el bany sobre el bescuit.

El racó del vi…….

  • Aquet postre es podria degustar amb un vi blanc dolç, però jo com soc una fanatica del cava. Aquesta vegada  ho faig fer amb un Mediterrania de Codorniu.
  • Es tracta de un cava Brut Nature fet amb tres varietats de raim: macabeo, xarel.lo i parellada. Es un cava fresc ideal per acompanyar qualsavol plat .
  • La proposta inclou sis presentacions diferents d’un mateix cava, sis ampolles il · lustrades cadascuna amb una història situada en un paisatge evocador, espais carregats de calidesa i optimisme, sortits de ment creativa i vital de Mariscal i del seu equip.

Recordeu que…….

  • Jo he fet servir un iogurt però es pot fer servir crema de llet, queda igualment bo.
  • Si no han de menjar nens podeu afegir una copeta de licor de taronja.
  • La mandarina te un sabor sua, per això es importat posant la pell de la fruita.
  • Recordeu que sempre que us sigui possible, consumir fruita ecologica.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Bescuit de mandarina amb xocolata.

  1. Retroenllaç: Bescuit de mandarina amb xocolata. | Celler-Adocse

  2. Retroenllaç: Pa de pessic Genovés 6 esmorzars dolços. | Al caliu de la cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.