Avui he decidit fer un entrant, que he metjat algunes vegades però mai he fet a casa. Les famoses Patates d’Olot.
Fa com uns 10 anys les vaig provar, per primera vegada en un dinar de Empresa a Olot i en van encantar.
Axis que aprofitant que han vingut a dinar els meus fills i el meu preciós net Joel, he preparat una mica d’aperitiu i les patates d’Olot…..
Una mica d’historia.
Les patates d’Olot varen ser creades al restaurant “la Déu” de la capital de la Garrotxa.
El plat es va servir per primera vegada al restaurant La Deu any 1943 amb motiu d’un dinar de l’aleshores alcalde d’Olot i president de la diputació de Girona, Pere Bretcha, amb el governador civil de Girona del moment.
L’alcalde va demanar al restaurant que els preparessin un plat diferent dels que ofertaven habitualment, i els van preparar patates farcides.
Durant molts anys les patates es van coneixen com patates Bretcha.
Ingredients per 4 persones.
- 1 kg de patates
- 300 gr de carn picada
- 2 cebes
- 3 tomàquets
- 1 copa de brandi o whisky.
- Sal
- Pebre
- Oli
- Per la beixamel.
- Farina
- llet
- mantega
- sal
- Nou moscada
Elaboració.
-
Primer sofregim la carn picada amb una paella amb una mica d’oli. Quan estigui una mica rosa peró no masa la retirem.
-
En un altre paella fem una beixamel i reservem.
-
Fem un sofregit amb la ceba i els tomàquets.Afegiu hi la carn picada, sal, pebre i nou moscada, i feu-hi el gotet de brandi.
-
Pasem tot plegat per la picadora i tornem a la paella. Afeixim la beixamel i deixem refredar a la nevera.
-
Talleu les patates a rodelles i fregiu-les.Preneu les rodelles de patata de dues en dues, poseu-hi pasta de carn al mig, arrebosseu-les amb farina i ou, dos vegades i fregiu-les. Les posem en un plat amb paper de cuina per escorra el oli.
Recordeu que……
- Com ja he comentat altres vegades la millor patata per fer aquest tipus de plat es la Kanabec o la Bufet, ja que absorveixen menys oli i son mes sabroses.
- El farçit es molt millor preparar-lo el dia avans, ja que va molt millor per farçir les patates.
- Quant tanquem les patates amb el farcit, es important ajuntar una mica els laterals per tancar el màxim possible evitant que sortir el farcit .
Bon dia Emi
Son bonissimes, a casa ens agraden molt. Les primeres vegades les vam menjar precisament al restaurant La Deu d’Olot, on les van crear; d’això en deu fer uns 30 anys. Salut!
Veus, sempre descobrim coses noves, no sabia que us agradaven. Les feu igual o hi ha diferencies, sempre m’agrada aprendre.
Un peto molt gran
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Patates d’olot | Celler-Adocse