Trobada a casa de la Núria i el Joaquim.

La setmana passada i aprofitant la caloreta del estiu, vam fer un “Sopar a la fresca” amb sabor gallec, a casa de la Núria i el Joaquim, amb un altra parella d’amics el Tavi i la Lina.

Com sempre els amfitrions van aconseguir un ambient divertit, càlid i acollidor; son d’aquelles persones generoses que et fan sentir com a casa teva. El Dijous van evocar un menú amb aires gallec, amb musclos, empanada gallega, anxoves, pop a la gallega etc. En definitiva una delicia……

Els anfitrios.

Els tres amics…

Com la empanada va quedar boníssima i va agradar a tothom, he demanat a la Núria que en doni la recepta i aquí la poso……

Ingredients per l’empanada gallega per 6 persones.

Per la massa

  • 500 gr de farina.
  • 2 ous sencers.
  • una mica de sal.
  • 1 tassa d’esmorzar amb llet.
  • 1/2 tassa d’oli.

Per el farçiment.

  • 5 llaunes petites de tonyina.
  • 4 Cebes.
  • 1/2 quilo de tomàquet triturat.
  • 1 Pebrot vermell.
  • 1 pebrot verd italia.

Temps d’elaboració.

1 hora.

Elaboració.

  1. En un bol posem la farina, una mica de sal, el dos ous, la llet i l’oli. Amassem fins que quedi una massa elàstica, si veieu que se us enganxa a les mans, afegiu una mica mes de farina. Dividiu la massa en dos i la deixem reposar 1/2 hora mes o menys.
  2. Mentrestant posem una mica d’oli en una paella i posem a durar la ceba tallada a juliana, els pebrots talladets a trossos petits. Quant la ceba i els pebrots estan fets, afegim el tomàquet ratllat, deixem fer una mica i posem la tonyina.
  3. Passat 1/2 hora estirem la primera massa amb el rodell i la posem en una safata de forn, que espolsarem amb un mica de farina o amb paper de forn, la estirarem deixant una mica aixecades les voreres per desprès poder tancar la empanada.
  4. Posem a sobre el farciment, el repartim per sobre la base i posem a sobre la segona part de la massa que teníem preparada i ja estirada. Tanquem les voreres ajuntant les dos parts de pasta, fem amb els dits un cordonet perquè quedi ben tancat. Punxem la empanada amb una forquilla perquè surti el vapor i no es trenqui la massa i suquem per sobre amb un ou debatut.
  5. Posem la empanada al forn a 180º durant 20 minuts i ja podem treure-la. Ha de quedar daurada per sobre.

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Trobades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Trobada a casa de la Núria i el Joaquim.

  1. Octavi ha dit:

    Bona la trobada y una nit molt agradable en bona companyia de tots el amics, si hi afeixim el que hi avia damun la taula la nit va esdevenir practicament perfecta, una abraçada a tots.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s