La setmana passada i aprofitant la caloreta del estiu, vam fer un “Sopar a la fresca” amb sabor gallec, a casa de la Núria i el Joaquim, amb un altra parella d’amics el Tavi i la Lina.
Com sempre els amfitrions van aconseguir un ambient divertit, càlid i acollidor; son d’aquelles persones generoses que et fan sentir com a casa teva. El Dijous van evocar un menú amb aires gallec, amb musclos, empanada gallega, anxoves, pop a la gallega etc. En definitiva una delicia……
Els anfitrios.
Els tres amics…
Com la empanada va quedar boníssima i va agradar a tothom, he demanat a la Núria que en doni la recepta i aquí la poso……
Ingredients per l’empanada gallega per 6 persones.
Per la massa
- 500 gr de farina.
- 2 ous sencers.
- una mica de sal.
- 1 tassa d’esmorzar amb llet.
- 1/2 tassa d’oli.
Per el farçiment.
- 5 llaunes petites de tonyina.
- 4 Cebes.
- 1/2 quilo de tomàquet triturat.
- 1 Pebrot vermell.
- 1 pebrot verd italia.
Temps d’elaboració.
1 hora.
Elaboració.
- En un bol posem la farina, una mica de sal, el dos ous, la llet i l’oli. Amassem fins que quedi una massa elàstica, si veieu que se us enganxa a les mans, afegiu una mica mes de farina. Dividiu la massa en dos i la deixem reposar 1/2 hora mes o menys.
- Mentrestant posem una mica d’oli en una paella i posem a durar la ceba tallada a juliana, els pebrots talladets a trossos petits. Quant la ceba i els pebrots estan fets, afegim el tomàquet ratllat, deixem fer una mica i posem la tonyina.
- Passat 1/2 hora estirem la primera massa amb el rodell i la posem en una safata de forn, que espolsarem amb un mica de farina o amb paper de forn, la estirarem deixant una mica aixecades les voreres per desprès poder tancar la empanada.
- Posem a sobre el farciment, el repartim per sobre la base i posem a sobre la segona part de la massa que teníem preparada i ja estirada. Tanquem les voreres ajuntant les dos parts de pasta, fem amb els dits un cordonet perquè quedi ben tancat. Punxem la empanada amb una forquilla perquè surti el vapor i no es trenqui la massa i suquem per sobre amb un ou debatut.
- Posem la empanada al forn a 180º durant 20 minuts i ja podem treure-la. Ha de quedar daurada per sobre.
Bona la trobada y una nit molt agradable en bona companyia de tots el amics, si hi afeixim el que hi avia damun la taula la nit va esdevenir practicament perfecta, una abraçada a tots.
Tavi,tens raó tenim que repetir la trobada aviat. Per cert has vist la teva truita d’escopinyes.
Un peto