A casa som uns fans de les croquetes, les faig de peix, de carn d’olla, de formatge i per fer felic a la meva filla de ceps o barrega de bolets.
Les croquetes son una solucio tant per un aperitiu com per un primer plat o un segon i un plaat ideal tant per persones grans com per els nens.
Ingredients.
- 1 kg de ceps congelats trossejats.
- 2 kg d cebes.
- 200 g de mantega.
- Sal i pebre.
- 300 gr de farina.
- 1,500 l de llet.
- 0,500 l de crema de llet.
- Ous.
- Farina de galeta per arrebossar.
Temps d’elaboració.
3 hores.
Elaboracio.
- Piquem la ceba i la possem en una cassola amb la mantega i l’oli. Deixem poxar a foc lent durant unes 2 hores.
- Una vegada estigui “potxada”, afegim els ceps congelats, una mica de sal i pebre. Quan tinguem els ceps i la ceba ben estovats ho triturem amb l’ajuda d’un turmix.
- A continuació en una paella apart posem la mantega i una mica d’oli, afegim la farina, la torrem una mica amb l’oli i afegim la llet, la sal, pebre i amb l’ajuda d’unes barilles ho remenem bé.
- Afegim la crema de llet. Cal que quedi consistent i espessa.
- Juntem la beixamel i la masa de ceba i bolets, corregim de sal i pebre al nostre gust, sabreu que la massa està llesta quan se separi de les parets de la cassola. i posem la masa en una safata i deixem refredar. Es millor fer-ho un dia per altre.
- Anem agafant la pasta i fem amb les mans les croquetes, les passem per per ou i despres per farina de galeta i repetin aquesta operacio una segona vegada.
- Per fregir les croquetes cal tenir en compte que l’oli ha d’estar ben calent.
- Una vegada fregides les deixem a sobre de un paper de cuina per que absorveixi l’oli.
Recordeu que…..
- Podem congelar-les sense problemes i descongelar només les quantitats necessàries per cada àpat.
- Es pot fer amb barrega de bolets o be amb ceps secs. De fer servir ceps deshidratats hem de posar meny quantitat ja que el sabor es mes fort. Tambe es importat aprofitar el aigua de hidratar els ceps.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Croquetes de ceps. | Celler-Adocse