Llom amb pebre de la Sandra.

Avui us explicaré una recepta nova per mi, un llom amb pebre, senzill però boníssim. Sandra ( que ha tingut un restaurant de èxit), en va enviar la recepta i fotos de  aquet llom que ens va encantar. Així que aquesta setmana i aprofitant un sopar que teníem a casa, vaig copiar literalment la recepta, i tinc que dir que ha estat tot un èxit……Gracies Sandra.

Ingredients per 4 persones.

  • 1 peça de llom de porc de dos colors de 1 kg .
  • 1/2 pot de pebre negra mólta.
  • Sal.
  • Oli.
  • 1 llimona.
  • 50 gr. de mantega.
  • Sal Maldon.
  • 1  gotet de brandi o whisky.

Temps d’elaboració.

1/2 hora.

Elaboració.

  1. Lliguem el llom amb un cordill ( si no volem fer-ho li podem demana al nostre carnisser), i el suquem amb el suc de llimona. El deixem reposar uns 15 minuts.
  2. Mentrestant encalfem el forn a 200º.
  3. Posem la pebre mòlta amb un plat i arrebossem literalment el llom amb la pebre per totes les bandes ( tal com hem va aconsella la      Sandra no es preocupeu si us dona la sensació de que la pebre es excessiva).
  4. Saleu la carn i la posem en una safata de forn. Afegim el oli i la mantega i posem la safata al forn durant 15 minuts. El retirem del foc trèiem el llom ràpidament de la safata i el posem a sobre de una      reixeta per para la cocció. La carn ha de quedar poc feta.
  5. Amb el suc de la safata aboquem el gotet de brandi o  whisky i flamegem el suc i el posem en un bol.
  6. El llom se ha de refredar per poder tallar-lo millor. Jo ho he fet el dia abans del sopar i per tallar-lo ha estat senzill.
  7. El dia del sopar el trèieu de la nevera i el talleu amb un bon gabinet a lamines el mes fines que pugueu, el poseu ben col·locat amb una safata, li poseu una mica de sal maldon per sobre i el  deixem fora de la nevera una bona estona perquè no estigui tant fred. A  la hora de servir, escalfem el suc que teníem guardat amb el bol i el tirem per sobre de la carn i a menjar.

Recordeu que…….

  • Jo he tingut la paciència de moldre el pebre, perquè a mi personalment m’agrada una mica gruixut.
  • El llom podeu fer servir el que mes us agrada, jo vaig comprar un de dos colors, perquè hem sembla mes melós.
  • La gracia de aquet llom esta en no passar-se de temps al forn de manera que quedi una mica rosat al centre i tallar forca primes les rodanxes.
  • Un punt important esta en no calenta el llom una vegada que el trèiem de la nevera, es millor deixar-lo a temperatura ambient i calenta forca el suc per tirar-lo per sobre.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Llom amb pebre de la Sandra.

  1. Retroenllaç: Llom amb pebre de la Sandra. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.