Avui us explicaré una recepta nova per mi, un llom amb pebre, senzill però boníssim. Sandra ( que ha tingut un restaurant de èxit), en va enviar la recepta i fotos de aquet llom que ens va encantar. Així que aquesta setmana i aprofitant un sopar que teníem a casa, vaig copiar literalment la recepta, i tinc que dir que ha estat tot un èxit……Gracies Sandra.
Ingredients per 4 persones.
- 1 peça de llom de porc de dos colors de 1 kg .
- 1/2 pot de pebre negra mólta.
- Sal.
- Oli.
- 1 llimona.
- 50 gr. de mantega.
- Sal Maldon.
- 1 gotet de brandi o whisky.
Temps d’elaboració.
1/2 hora.
Elaboració.
- Lliguem el llom amb un cordill ( si no volem fer-ho li podem demana al nostre carnisser), i el suquem amb el suc de llimona. El deixem reposar uns 15 minuts.
- Mentrestant encalfem el forn a 200º.
- Posem la pebre mòlta amb un plat i arrebossem literalment el llom amb la pebre per totes les bandes ( tal com hem va aconsella la Sandra no es preocupeu si us dona la sensació de que la pebre es excessiva).
- Saleu la carn i la posem en una safata de forn. Afegim el oli i la mantega i posem la safata al forn durant 15 minuts. El retirem del foc trèiem el llom ràpidament de la safata i el posem a sobre de una reixeta per para la cocció. La carn ha de quedar poc feta.
- Amb el suc de la safata aboquem el gotet de brandi o whisky i flamegem el suc i el posem en un bol.
- El llom se ha de refredar per poder tallar-lo millor. Jo ho he fet el dia abans del sopar i per tallar-lo ha estat senzill.
- El dia del sopar el trèieu de la nevera i el talleu amb un bon gabinet a lamines el mes fines que pugueu, el poseu ben col·locat amb una safata, li poseu una mica de sal maldon per sobre i el deixem fora de la nevera una bona estona perquè no estigui tant fred. A la hora de servir, escalfem el suc que teníem guardat amb el bol i el tirem per sobre de la carn i a menjar.
Recordeu que…….
-
Jo he tingut la paciència de moldre el pebre, perquè a mi personalment m’agrada una mica gruixut.
-
El llom podeu fer servir el que mes us agrada, jo vaig comprar un de dos colors, perquè hem sembla mes melós.
-
La gracia de aquet llom esta en no passar-se de temps al forn de manera que quedi una mica rosat al centre i tallar forca primes les rodanxes.
-
Un punt important esta en no calenta el llom una vegada que el trèiem de la nevera, es millor deixar-lo a temperatura ambient i calenta forca el suc per tirar-lo per sobre.
Retroenllaç: Llom amb pebre de la Sandra. | Celler-Adocse