Aquesta recepta be del orient próxim, i en origen el formatge que s’utilitza es formatge feta. Jo he fet servir parmesà. Es un entrant sencill i si sou aficionats a les verdures queda de allò mes be…..
Ingredients per 4 persones.
- 2 carbassons.
- 1 ceba.
- 2 ous.
- 3 cullerades de farina.
- 2 cullerades de pa ratllat.
- 1 culleradeta de llevat.
- 2 cullerades de formatge rallat.
- 1 llimona.
- 3 branquetes de farigola.
- Sal, pebre.
- Oli.
Per la salsa de iogurt.
- 2 iogurts naturals.
- 1 dent d’all.
- ½ culleradeta de menta.
- 1 cullerada d’oli.
- Pebre i sal.
Temps d’elaboració.
30 minuts.
Elaboració.
- Primer començem per preparar la salsa de iogurt: pelem i aixafem els alls en un morter. Batim els iogurts amb l’oli, salpebrem i afegim la menta i l’all aixafat, barregem i posem la salsa en un bol.
-
Ratllarem els carbassons i la ceba a sobre de un drap de cotó, tancarem el drap i el retorçarem fins eliminar el màxim de líquid que deixa anar la ceba i els carbassons.
-
En un bol i posarem la barreja escorreguda, els ous, la farina, el pa ratllat, el formatge, les herbes fresques, la sal, pebre i nou moscada, i amb una forquilla barrejarem bé.
-
En una paella escalfarem bastant oli i quant estigui ben calent anem posant cullerades rasses de la pasta que courem uns dos o tres minuts per cada costat. Les escorrem sobre paper de cuina i les servim acompanyades de la salsa de iogurt en un bol apart.
Recordeu que…….
- Tant el carbassó com la ceba deixen anar molta aigua, es important escorre-ho el màxim possible.
- La massa ha de quedar ni molt espessa ni massa clara. Si veieu que queda massa liquida afegirem una mica mes de farina.
- Si no us agrada la salsa de iogurt, es pot sustituir per salsa de tomàquet.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Receptes amb carabassons. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Tortitas de carbassó amb salsa de iogurt. | Celler-Adocse