Una mica d’história.
Els pebrots son originaris de Amèrica. Es cultivava des de molt antic, fa més de 9000 anys, a les civilitzacions centre i sudamericantes. Actualment forma part molt important de la cultura gastronòmica d’Hispanoamèrica, especialment les varietats picants.
Les varietats de pebrots són molt diverses i és complicat classificar-les. Una primera diferenciació seria entre varietats dolces i varietats picants.
Dins les varietats dolces trobem les de fruit vermell i carnós, que es solen consumir en fresc en amanida o be escalibat. Un altre grup de varietats dolces, serien els pebrots italians, menys carnosos i més allargats, que es cullen verds i s’utilitzen per cuinar.
Hi ha varietats com els pebrots del Piquillo, petits i vermells, que s’utilitzen per fer conserves. Les varietats picants s’anomenen també bitxos, solen tenir una forma més allargada. N’hi ha de vermells i de grocs.
Valor nutricional.
Es molt ric en vitamines, especialment la vitamina C i també A, E i B. L’elevat contingut en antioxidants li dona propietats preventives contra el càncer i l’arteriosclerosis.
Es consumeix fresc en amanides o cuit, però en aquest cas no conserva el contingut de vitamina C.
Ingredients per 4 persones.
- 8 pebrots verds italians.
- 250 gr. de carn de porc picada.
- 250 gr. de carn de vedella picada.
- 1 ceba gran.
- 4 dents d’alls.
- 2 cullerades de pa ratllat.
- oli per fregir els pebrots.
Temps d’elaboracio.
45 minuts.
Elaboració.
- Pelar i picar la ceba i els alls . En una cassola posar a sofregir amb un raig d’oli, a foc baix i deixar fins que la ceba esta poxada.
- Quan veiem que la ceba esta feta afegim la carn picada, salpebrem i deixem fer un 10 minuts. Pasat aquet temps posem les dos cullaradas de pa rallat i retirem.
- Netejar els pebrots i tallar-ne part de la cua, serà per on els
farcirem. - Farcim els pebrots amb la barreja de ceba i carn, sense arribar adalt de tot dels pebrots.
- Posem un raig d’oli en una paella i fregim els pebrots. Una vegada fets els servim. Una vegada al plat es molt facil treura la pell.
- Si voleu els podeu acompanyar amb una salsa de tomaquet.
Recordeu que…….
-
Aquesta recepta es pot fer amb altre tipus de pebrot, pero si son mes grans en lloc de fregir-los els tindriam que fer al forn.
-
Es un magnific primer plat però tambe pot ser un plat unic acompanyan-lo de una salsa de tomàquet o de una bona amanida.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Pebrots verds façits de carn. | Celler-Adocse