Pebrots verds façits de carn.

Una mica d’história.

Els pebrots son originaris  de Amèrica. Es cultivava des de molt antic, fa més de 9000 anys, a les civilitzacions centre i sudamericantes. Actualment forma part molt important de la cultura gastronòmica d’Hispanoamèrica, especialment les varietats picants.

Les varietats de pebrots són molt diverses i és complicat classificar-les. Una primera diferenciació seria entre varietats dolces i varietats picants.
Dins les varietats dolces trobem les de fruit vermell i carnós, que es solen consumir en fresc en amanida o be escalibat. Un altre grup de varietats dolces, serien els pebrots italians, menys carnosos i més allargats, que es cullen verds i s’utilitzen per cuinar.
Hi ha varietats com els pebrots del Piquillo, petits i vermells, que s’utilitzen per fer conserves. Les varietats picants s’anomenen també bitxos, solen tenir una forma més allargada. N’hi ha de vermells i de grocs.

Valor nutricional.

Es molt ric en vitamines, especialment la vitamina C i també A, E i B. L’elevat contingut en antioxidants li dona propietats preventives contra el càncer i l’arteriosclerosis.
Es consumeix fresc en amanides o cuit, però en aquest cas no conserva el contingut de vitamina C.

Ingredients per 4 persones.

  • 8 pebrots verds italians.
  • 250 gr. de carn de porc picada.
  • 250 gr. de carn de vedella picada.
  • 1 ceba gran.
  • 4 dents d’alls.
  • 2 cullerades de pa ratllat.
  • oli per fregir els pebrots.

Temps d’elaboracio.

45 minuts.

Elaboració.

  1. Pelar i picar la ceba i els alls . En una cassola posar a sofregir amb un raig d’oli, a foc baix i deixar fins que la ceba esta poxada.
  2. Quan veiem que la ceba esta feta afegim la carn picada, salpebrem i deixem fer un 10 minuts. Pasat aquet temps posem les dos cullaradas de pa rallat i retirem.
  3. Netejar els pebrots i tallar-ne part de la cua, serà per on els
    farcirem.
  4. Farcim els pebrots amb la barreja de ceba i carn, sense arribar adalt de tot dels pebrots.
  5. Posem un raig d’oli en una paella i fregim els pebrots. Una vegada fets els servim. Una vegada al plat es molt facil treura la pell.
  6. Si voleu els podeu acompanyar amb una salsa de tomaquet.

Recordeu que…….

  • Aquesta recepta es pot fer amb altre tipus de pebrot, pero si son mes grans en lloc de fregir-los els tindriam que fer al forn.
  • Es un magnific primer plat però tambe pot ser un plat unic acompanyan-lo de una salsa de tomàquet o de una bona amanida.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Pebrots verds façits de carn.

  1. Retroenllaç: Pebrots verds façits de carn. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.