Musclos en escabetx.

Aquest plat es ideal per fer-lo de un dia per altre i servir-lo de aperitiu.   Per mi els millors musclos son els del Delta, tenen una mida mes petita que el gallecs, peró tenen un gust mes suau i dolç.

Ingredients.

  • 1,5 quilo de musclos.
  • 2 cebes.
  • 1 cabeca d’alls.
  • 1 cullerada de pebre vermell.
  • 1 culleradeta de pebre negra.
  • 4 fulles de llorer.
  • 100 ml. de vinagre de xeres blanc o de poma.
  • oli, sal, julivert i pebre negra.

Temps d’elaboració.

1/2 hora. mas 24 horas de reposo en la nevera.

Elaboració.

  1. Netegem els musclos sota la aixeta rascant una mica les impureses de les closca i trèiem les barbes. Si algun musclo esta oberta el llancem.
  2. Posem els musclos en una cassola amb de aigua al foc. Els anem retirant del foc en quant s’obren i reservem.
  3. Per fer el escabetx posem a dorar els alls, la ceba a lamines, la pebre en gra en una cassola amb el oli i deixar sofreixi.
  4. Quan la ceba esta feta afeixi’m la pebre vermella, el aigua, el vinagre, sal i pebre. Deixar fer uns 10 minuts.
  5. Passats aquets 10 minuts posem el musclos a la cassola del escabetx i quant torna a bullir retirem la cassola del foc i deixem refredar.
  6. Una vagada fred ho posem a la nevera como mínim 24 hores.

Recordeu que……..

  • Poseu barreja el pebre vermell entre dolç o picant depenent de si us agrada mes picant o menys.
  • Jo he fet  servir el  vinagre que tenia a casa que es de vi negre, i a quedat el color de la salsa una mica fosca. seria millor fer servir un vinagre de vi blanc.

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Musclos en escabetx.

  1. Retroenllaç: Musclos en escabetx. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s