Estem en plena temporada de carbassó en els nostres horts, així que aprofitant aquest vegetal avui us presento aquest plat, molt senzill i facil de fer, però no per això menys bo i sa.
Com ja sabeu sempre insisteixo en la utilizació pels nostres apats, de productes de temporada, frescos i que siguin cultivats o criats el més aprop possible de on vivim. Així conseguim aliments de temporada i amb les millors condicions.
De cremes de carbassó hi han tantes variants com cuiners. Es poden fer amb ceba o sense, amb patata o no, amb formatge i crema de llet o no….. Tot dependrà del vostre gust o el del vostres fills, ja que es un plat molt adient pels mes petits.
Ingredients.
Per a 4 persones:
- 3 carbassons ( si son grans del hort. Si son de la botiga un 1 quilo).
- 2 cebes grosses.
- 4 patates mitjanes.
- 1 cullerada de mantega.
- 250 ml de brou de verdures o una pastilla de brou.
- formatge ratllat
- 100 ml de crema de llet.
- 1 got de llet.
- sal i pebre.
Temps d’elaboració.
45 minuts.
Elaboració.
-
Pelar els carbassons deixant una mica de pell.
-
Pelar i trinxar les ceba i posar-ho tot a sofregir a una cassola amb una mica de mantega i oli, deixar transparentar.
-
Pelar les patates i afegir la cassola amb la ceba, seguidament possem el carbassó, salpebrem i remenem perqué agafi el gust a la ceba.
-
Passats uns minuts afegim el brou o be la pastilla de brou amb aigua. L’aigua ha de quedar per la meitat de la cassola, ja que el carbassó deixarà anar liquid. Deixar bullir durant 15-20 minuts.
-
Escòrrer pràcticament tot el brou, després sempre podem afegir una mica de brou si veiem que queda masa espès. Incorporar la llet i la crema de llet a les verdures, també els formatgets i triturar ben finet.
-
Servir amb una cullerada de mascarpone o de Philadelphia.
Recordeu que……..
-
Jo deixo una mica de pell del carbassó, perque m’agrada més la textura i el color. Però si voleu una crema mes blanca, treieu la pell.
-
Quant aneu a triturar la crema recordeu de treure quasi tot el liquid, per després poder anar afegin si es necessàri.
-
Es pot acompanyar la crema amb crostons de pa fregidets o posant en mig del plat una mica de formatge mascarpone donan-li forma amb dos culleres.
-
Recordeu que es un plat sencill, econòmic i un plat excelent pels nens: aprofiteu la temporada.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Receptes amb carabassons. | Al caliu de la cuina