Crema de carbassó

 

Estem en plena temporada de carbassó en els nostres horts, així que aprofitant aquest vegetal avui us presento aquest plat, molt senzill i facil de fer, però no per això menys bo i sa.

Com ja sabeu sempre insisteixo en la utilizació pels nostres apats, de productes de temporada, frescos i que siguin cultivats o criats  el més aprop possible de on vivim. Així conseguim aliments de temporada i amb les millors condicions.

De cremes de carbassó hi han tantes variants com cuiners. Es poden fer amb ceba o sense, amb patata o no, amb formatge i crema de llet o no…..   Tot dependrà del vostre gust o el del vostres fills, ja que es un plat molt adient pels mes petits.

Ingredients.

Per a 4 persones:

  • 3 carbassons ( si son grans del hort. Si son de la botiga un 1 quilo).
  • 2 cebes grosses.
  • 4 patates mitjanes.
  • 1 cullerada de mantega.
  • 250 ml de brou de verdures o una pastilla de brou.
  • formatge ratllat
  • 100 ml de crema de llet.
  • 1 got de llet.
  • sal i pebre.

Temps d’elaboració.

45 minuts.

Elaboració.

  1. Pelar els carbassons deixant una mica de pell.
  2. Pelar i trinxar les ceba i posar-ho tot a sofregir a una cassola amb una mica de mantega i oli, deixar transparentar.
  3. Pelar les patates i afegir la cassola amb la ceba, seguidament possem el carbassó, salpebrem i remenem perqué agafi el gust a la ceba.
  4. Passats uns minuts afegim el brou o be la pastilla de brou amb aigua. L’aigua ha de quedar per la meitat de la cassola, ja que el carbassó deixarà anar liquid. Deixar bullir  durant 15-20 minuts.
  5. Escòrrer pràcticament tot el brou, després sempre podem afegir una mica de brou si veiem que queda masa espès. Incorporar la llet i la crema de llet a les verdures, també els formatgets i triturar ben finet.
  6. Servir amb una cullerada de mascarpone o de Philadelphia.

Recordeu que……..

  • Jo deixo una mica de pell del carbassó, perque m’agrada més la textura i el color. Però si voleu una crema mes blanca, treieu la pell.
  • Quant  aneu a triturar la crema recordeu  de treure quasi tot el liquid, per després poder anar afegin si es necessàri.
  • Es pot acompanyar la  crema amb crostons de pa fregidets o posant en mig del plat una mica de formatge mascarpone donan-li forma amb dos culleres.
  • Recordeu que es un plat sencill, econòmic i un plat excelent pels nens: aprofiteu la temporada.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Cuina vegetaria, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Crema de carbassó

  1. Retroenllaç: Receptes amb carabassons. | Al caliu de la cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.