Ja fa uns anys una amiga em va comentar que ella feia el gaspatxo amb síndria, en principi em va semblar una mica estrany però un dia em vaig decidir a fer-lo i des de llavors, el gaspatxo de síndria ha estat una descoberta per mi.
El faig com el gaspatxo tradicional però sense cogombre ni pa i afeixin molt poca aigua perquè la síndria ja aporta el líquid suficient.
Es un plat de temporada que en permet aprofita el millor del nostre hort, senzill de fer, molt refrescant i nutritiu.
Ingredients.
- 1/2 quilo de síndria.
-
1/2 quilo de tomàquets madurs.
-
1 dent d’all.
-
1 ceba tendra.
-
1/2 Pebrot vermell.
-
50 ml. d’oli.
-
1 cullerada de vinagre.
-
Sal.
Temps d’elaboració.
1/2 hora.
Elaboració.
- Traiem la pell dels tomàquets, els tallem a trossos i els posem a la batidora, fent el mateix amb la resta de verdures, la ceba tendra i el pebrot vermell. Afegim una mica de sal. Bati’m.
- Si es vol es pot colar amb un colador de malla fina. Jo particularment no ho faig perquè m’agrada la textura no massa fina (això si pelo els tomàquets). Si decidiu colar-lo el moment es aquest, abans de posar-li la síndria.
- Tallem a trossos la síndria i li traiem les llavors si en te. Posem els trossos a la batidora juntament amb el oli i el vinagre. Bati’m fins que quedi ben fi provem per veure com està de sal i comprovemla textura. Sivoleu que quedi una mica mes líquid afegiu una mica de aigua.
- Posem a la nevera perquè quedi ben frec. Abans de menjar sempre hem de remenar el gaspatxo, perquè quedi ben fusionat.
Recordeu que………
-
Es important que els tomàquets siguin ben madurs, ja que el gaspatxo quedi molt més gustós.
-
Jo faig servir pebrot vermell perquè m’agrada més, però es pot fer servir pebrot verd sense cap problema.
-
Es important guardar el gaspatxo a la nevera dintre d’un vol de plàstic o de terra tapat, perquè te tendència a agafar gustos del voltant.
Avui si que l’has penjat, abans d’ahir em va arribar l’avís, però no hi havia encara res.
És que amb aquests tomacons que teniu, ha de quedar bé i bo, per força. Ho provaré! Salut!
Si tens raó, ahir no se que faig fer i no va sortir el tex. Tinc ganes que vinguis per veure el hort esta preciós……. Carbassons, pebrots, tomàquets, enciams, cogombres, mongetes….una meravella.
Petons
Just el primr dia que ho vas penjar la Laura me’n parlava! Diu que és bníssim!
La Laura te raó, queda molt i molt bo i refrescant i ademes entra dintre del que t’agrada “Verdures”. Ja has vist que te he fet cas i he posat un apartat de “Menús vegetarians”, dedicat a tu…..Un peto
Moltes gràcies, guapíssima!!
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Gaspatxo amb sindria. | Celler-Adocse