Com ja habeu notat ha arribat la calor i amb ella, aquells dies que dona gust sopar a la fresca amb uns bons amics i una copeta de cava.
Nosaltres fem sovint aquest sopars i ens encanta aprofitar la producció del nostre hort, que ara està a ple rendiment, donant uns magnífics pebrots, carbassons, albergínies, cebetes tendres, tomàquets, mongetes tendres, cogombres, ensiams tendres ………
Amb tot això fem unes verdures a la planxa magnifiques, així com escalivades, gaspatxo, amanides…….
Aquesta nit el menú ha estat verdures a la planxa amb unes cebes escalibades, tomaquets escalibats, coca de pa amb oli i unes safates amb formatges.
Ingredients per les verdures a la brassa:
-
2 pebrots vermells, tallats a tires gruixudes.
-
2 Esberginies tallades a làmines de 1,5 cm.
-
1 carbassó tallat a lamines del mateis gruix.
-
6 Tomaquets madurs.
-
3 cebes mitjanes.
Temps d’elaboració.
1 /2 hora per fer les verdures.
Elaboració.
-
Escalfar la planxa i quant està ben calenta posem una mica d’oli i anem possant les verdures. Es millor començar per les verdures mes dures, en aquest cas els pebrots.
-
Mentrestant escalibem les cebes al forn. Una vegada fetes, les retirem per deixar-les refredar.
-
Amb una safata posem els tomaquets, els posen al forn i els escalivem. Els retirem i deixem refredar.
-
Una vegada que els pebrots estan fets, anem posant la resta de verdures fins que estiguin cuites.
-
Pelem les cebes i les posem amb una safata tallades a 1/4, les possem un rajoli d’oli i una mica de sal.
-
Els tomaquets els pelem i els possem en un plat tallan-los una mica i els salpebrem. Afegim unes fulles d’albaca tallada a trossets, julivert i un bon raig d’oli.
-
Les verdures a la planxa les anem posant en un plat per servir i posem un mica de sal i pebre si us agrada.
Taula de formatges:
Amb aquesta taula de formatges vaig possar de diferents gustos amb marcats contrastes: un manxego semi sec, un Garrotxe que es un formatge elaborat amb llet de cabra molt gustós i amb una textura tendra, un Val d’aran amb llet de vaca es un formatge amb un gust madur i cremos. El formatge d’Afuega’l pitu amb llet de vaca frisona o asturiana de les Valls, te un sabor lleugerament àcid, poc salad, cremos i bastant sec, Roquefort un formatge blau de llet d’ovella amb un gust fort i per ùltim un Gorgonzola que és un formatge blau amb un sabor mes suau que el roquefort.
Recordeu que……
-
Les verdures es poden fer a la brasa o a la planxa, si us decidiu fer-les a les brases penseu en tallarles mes gruixudes ja que si no quedan masa seques.
-
Jo en aquest cas he utilitzat les verdures de temporada del nostre hort, però podem fer servir totes les verdures que ens agradin ( esparrecs, bolets ….).
-
Es important que la planxa estigui molt calenta, perque les verdures quedin dorades i no pas bullides.
-
Si voleu fer patates, primer les feu al forn amb pell després les talleu per la meitat les salpebreu i las poseu a dorar a la planxa.
La veritat és que el dissabte passat vam estar molt bé Emi. Gràcies!
Si la veritat es que sempre es un plaer, tenir-vos al costat. Hem de repetir uns altres “Sopa a la fresca”. Un peto molt fort.