Sopars a la fresca.

Com ja habeu notat ha arribat la calor i amb ella, aquells dies que dona gust sopar a la fresca amb uns bons amics i una copeta de cava.

Nosaltres fem sovint aquest sopars i ens encanta aprofitar la producció del nostre hort, que ara està a ple rendiment, donant uns magnífics pebrots, carbassons, albergínies, cebetes tendres, tomàquets, mongetes tendres, cogombres, ensiams tendres ………

Amb tot això fem unes verdures a la planxa magnifiques, així com escalivades, gaspatxo, amanides…….

Aquesta nit el menú ha estat verdures a la planxa amb unes cebes escalibades, tomaquets escalibats, coca de pa amb oli i unes safates amb formatges.

Ingredients per les verdures a  la brassa:

  • 2 pebrots vermells, tallats a tires gruixudes.
  • 2 Esberginies tallades a làmines de 1,5 cm.
  • 1 carbassó tallat a lamines del mateis gruix.
  • 6 Tomaquets madurs.
  • 3 cebes mitjanes.

Temps d’elaboració.

1 /2 hora per fer les verdures.

Elaboració.

  1. Escalfar la planxa i quant està ben calenta posem una mica d’oli i anem possant les verdures. Es millor començar per les verdures mes dures, en aquest cas els pebrots.
  2. Mentrestant escalibem les cebes al forn. Una vegada fetes, les retirem per deixar-les refredar.
  3. Amb una safata posem els tomaquets, els posen al forn i  els escalivem. Els retirem i deixem refredar.
  4. Una vegada que els pebrots estan  fets, anem posant la resta de verdures fins que estiguin  cuites.
  5. Pelem les cebes i les posem amb una safata tallades a 1/4, les possem un rajoli d’oli i una mica de sal.
  6. Els tomaquets els pelem i els possem en un plat tallan-los una mica i els salpebrem. Afegim unes fulles d’albaca tallada a trossets, julivert i un bon raig d’oli.
  7. Les verdures a la planxa les anem posant en un plat per servir i posem un mica de sal i pebre si us agrada.

Taula de formatges:

Amb aquesta taula de formatges vaig possar de diferents gustos amb marcats contrastes: un manxego semi sec, un Garrotxe que es un formatge elaborat amb  llet de cabra  molt gustós i amb una textura  tendra, un Val d’aran amb llet de vaca es un formatge amb un gust madur i cremos. El formatge d’Afuega’l pitu amb llet de vaca frisona o asturiana de les Valls, te un sabor lleugerament àcid, poc salad, cremos i bastant sec, Roquefort un formatge blau de llet d’ovella amb un gust fort i per ùltim un Gorgonzola que és un formatge blau amb  un sabor mes suau que el roquefort.

Recordeu que……

  • Les verdures es poden fer a la brasa o  a la planxa, si us decidiu fer-les a les brases penseu en tallarles mes gruixudes ja que si no quedan masa seques.
  • Jo en aquest cas he utilitzat les verdures de temporada del nostre hort, però podem fer servir totes les verdures que ens agradin ( esparrecs, bolets ….).
  • Es important que la planxa estigui molt calenta, perque les verdures quedin dorades i no pas bullides.
  • Si voleu fer patates, primer les feu al forn amb pell després les talleu per la meitat les salpebreu i las poseu a dorar a la planxa.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Cuina vegetaria, Trobades, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Sopars a la fresca.

  1. Ricard ha dit:

    La veritat és que el dissabte passat vam estar molt bé Emi. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.