Galetes Cookies.

Avui us vull fer unes galetes que hem transporten a records de fa molts anys. Quant els nens tenien uns 4 i 6 anys i durant l’hivern, anaven a passar els caps de setmana al càmping que estava a Gualba (Montseny). Aquest camping estaba dintre del parc natural de Gualba que pertany al RACC. He dit estaba ja que a dia d’avui no existeix desprès de patir un incendi.

Allà vam fer amistat amb una parella que tenien un nen i vam fer molta relació. Ells havien viscut uns anys a Londres i feien aquestes galetes, que les menjaven a l’hora del berenar. Per mi eren totalment desconegudes però les trobava boníssimes. Així que li vaig demanar la  recepta i des de les hores les faig de tant en tant.

Segons l’escriptora Olivia Ardey les AMERICAN COOKIES AMB LLÀGRIMES DE CHOCOLATA, és un invent delicios que li debem a Ruth Graves Wakefield, una dietista que ademés dirigía la Toll House Inn, una casa de postes entre Boston i New Bedford.

La posada de Ruth Graves, inventora de les Américan Cookies amb llàgrimes de chocolata l’any 1933. Va escriure un llibre de cuina on estaba la seva recepta de les “Toll House Chocolate Crunch Cookies”, que es  van convertir en les galetes preferides de les llars americanes. La recepta original ‘implicada’ en la seva creacio va  ser “Butter drop do cookies“, una recepta de galetes de mantega de l’època colonial estadounidense.

Temps d’elaboració:

1/4 hora per fer la massa i 10 minuts de forn.

Ingredients per 18 un.

  • 225 gr farina.
  • 1 culleradeta de llevat.
  • ½ culleradeta de sal
  • 150 gr. de mantega.
  • 100 gr. sucre integral.
  • 40 gr. sucre.
  • Vainilla
  • 2 ous.
  • llàgrimes de xocolata.
  • 1 tassa de nous trencades.

Elaboració:

  1. Barregem en un bol la mantega en forma de pomada amb els dos tipus de sucre.
  2. Possem a la barrega una mica de sal i afegim els dos ous.
  3. Una vegada ben barrejat, posem la vainilla i la farina tamisada amb el llevat.
  4. Després posem les nous trencades i les llàgrimes de xocolata. Barregem.
  5. Fem boletes amb una cullereta i les posem a la safata del forn sobre una base de paper.
  6. Calentem el forn a 170º i possem la safata durant uns 10 minut.
  7. Aneu amb compte de no passar-vos perquè aleshores queden massa fetes de fora i queden dures i la gràcia de les cookies és que siguin flonges.
  8. Una vegada fora del forn, deixar-les refredar sobre una reixa i desprès guardar en una capsa o be en un pot de vidre per galetes.

 

Recordeu que…….

  • En aquesta ocasió he posat només farina, pero es pot posar uns 100 gr de farina d’ametlla. Queden bonisimes..
  • Aquestes galetes son molt sencilles de fer i son especialment adecuades  per poder fer-les amb els mes petits de la casa.
  • Jo les he deixat uns 10 minuts pero dependrà del forn de cadascu. Han de quedar doradetes de fora i flonjes per dintre.

Advertisements

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s