Washington des del avió a l’arribada, hem sembla molt verd.
” Dedicat als nostres fills, gracies a la seva ajuda, van fer realitat aquest viatge i en especial als nostres magnífics guies Carme i Ricard”.
Avui us vull fer participa d’un viatge que hem fet a EEUU, com el relat es molt llarg i pensant en la vostra salut, ho he repartit en dos capítols. Aquest primer arriba fins la entrada a New York i en una propera entrada us explicaré els quatre dies que vam passar a aquesta gran ciutat.
He intentat posar poc text i moltes fotos axis com enllaços per que consulteu els llocs i les receptes.
Aquest viatge estava pendent de fer des de fa uns anys, però per diferents motius no havia pogut ser. Aprofitant que la meva mare estava una miqueta mes be de salut i que els nostres fills van quedar-se a casa per poder-la cuidar, ens vam decidir en una setmana.
Durant alguns anys vam pensar que hi havia molts llocs al món per visitar abans que New York. Les grans ciutats no apareixien en les nostres prioritats de viatges, però en el últim moment i gracies a la insistència del nostres amics Carme i Ricard ha estat una realitat.
En aquest viatge hem fet el recorregut de Barcelona-Washington-Catarates del Niagara-New York. Hem combinat natura, pobles petits i ciutats.
New York ha estat sempre una ciutat de moda, l’hem vist a pel·lícules, en històries, llibres, que han fet que sigui una ciutat familiar per tots. Com deia Josep Pla al 1954 amb el seu llibre “Weekend (d’estiu) a Nova York” considerava els seus viatges a Nova York i a Grècia com dos dels fets més destacables de la seva biografia, es mou per avingudes, museus i biblioteques. Entre gratacels i botigues. Intenta entrar en algunes cases e interroga a taxistes i a cambrers.
Dimarts 3/04
Sortim de Barcelona a les 10,45 h direcció Washington amb escala a Philadelphia. Arriben a Washington a les 17,01 h.
Ens venen a buscar la Carme i el Ricard a l’aeroport, i anem a casa de la Carme en metro linea Yellow, fins a Columbia High. Per la tarda anem a donar un vol per conèixer la ciutat, ens ha semblat una meravella.
La Casa Blanca.
Dimecres 4/04
Primer esmorzar, Muffins amb gerds, te i suc de taronja.
Anem a visitar la zona del Mall, al costat del riu, una zona amb edificis elegants amb vistes al potomac, aquí es troba el edifici del (Watergate). Els edificis que es veuen a la foto son els de Waterfront.
Després anem a Georgetown un barri històric al costat del riu Potomac, era un poble independent fins al 1871 que va a passar ser un barri de la capital. Te casetes de fusta amb un encant especial. Carrers cuidats amb moltes botigues i restaurants. Una d´aquestes botigues es “Dean & Deluca“, una botiga organitzada com un petit mercat, amb menjar per emportar, productes de importació i de qualitat.
Cappuccino Brownies ( us poso el enllaç de la recepta del bloc sugarcooling)
Galetes de sucre ( us poso la recepta )
Prime Rib Roast ( us poso el enllaç de un bloc per la recepta)
Vam dinar a un restaurant típicament americà el ” Old Glory” decorat amb un frontal de un “chevrolet Impala”, i una figura d´Elvis Presley; teniem algunes curiositats, una d’elles és que ens van servir les cerveças amb pots grans de vidre de conserves, un altre es que a la vista de tots tenen un rentamans gran i antic pels clientes.
El menú:
Primer, per picar et serveixen una mena de madalenes petites amb mantega batuda.
Després vam demanar un OG Comb, una especie de parrillada de carn amb costella de porc, pollastre, carn de vedella, patates, mongetes negres, i amb les salses que vulguis; que el cambrer ve a explicar-te amablement….. molt bo i molt americà¡¡¡¡
OG Combo, la carn la posen amb adob i la suquen amb una barreja de salsa i mel.
A la tarda agafem el Metro i anem al cementiri d’Arlington un cementiri militar impressionant.
Metro de Washington.
Red del metre de washington
Després vam anar a Alexandria, es una de les ciutats mes antigues de EEUU que es remunta al 1749, esta situada a uns 10 km de Washington D.C, vam arribar amb metro i després ens vam desplaçar al Old Town, en un autobús amb aspecte de tramvia antic gratuït. Es un centre històric amb molt encant amb edificis del segle XVIII. Abans de sopar vam entrar a la botiga de caramels toffes que hi ha a Fairfax, just a la sortida de Kings Str. Després vam sopar a un Pub molt típic amb parets de fusta i un ambient agradable.
Autobús gratuït que et porta al Old Town.
Botiga a Alenxandria de caramels tipus toffes, de tots els gustos…..
Parem a sopar al pub Murphy’s.
El menú :
Potato Skins (pell de patata) son patates al forn, les buiden i s’omplen amb formatge Chedar, beicon, crema agra i gratinades al forn.
Carn reboçada i, com no, les cerveses.
Potatos Skins, molt bones…. ( aqui us poso el enllaç de la recepta)
Al arribar al apartament per planejar el dia següent, decidim llogar un cotxe, i anar a visitar les Catarates del Niagara, reservem el hotel per New York per el dilluns 9/4, pel Salo i per mi i a dormir……..
Dijous 5/04
Al matí anem a esmorzar a un restaurant famós a Washington, es diu Open City, te fleca pròpia per fer diàriament tant el pa com els pastissos i pastes.
Abans de arribar al Open City, a la alçada del pont de Calvert Street, hi ha mural al exterior amb els 11 últims presidents americans fins l’actualitat, i en mig la propietària el seu nom es: Mama Ayesha’s i és d’origen jueu.
Open City 2331 Calvert Street NW Washington, DC 20008.
Mama Ayesha’s
El menu: Ous ferrats amb patates, salsitxes, beicon i truita de verdures.
Després d’esmorzar, anem a recollir el cotxe un ” Toyota Camry” i sortim cap a Niagara Falls. De Washington a les Catarates hi han 430 milles (650 quilometres), a anem per la carretera US 15 N, passant pobles encantadors.
La primera parada la fem a Gettysburg, es una ciutat cuidada i tranquila, famosa bàsicament per la batalla de Gettysburg al 1863.
Estació de tren a Gettysburg, on va arribar Lincoln….
Parem a dinar a un Restaurant de cuina italiana, demanem pizza i un entrepa de carn de porc rustic, per beure demanem cerveses Yuengling, tots menys el Ricard que tenia que conduir…….. La Yuengling es la cerveseria mes antiga d´Estats Units i un negoci familiar que ja compta amb sis generacions. La seva central esta a Pottsville, Pennsylvannia, i va ser declarada lloc historic a 1976.
Visitem la estatua de Lincoln, la estació de tren, donem una volta i marxem cap a Corning.
Prenent la cervesa mes antiga de Estats Units, la Yuengling.
Propera parada a Corning. Es una ciutat petita, busquem hotel per dormir i un lloc per sopar. Dormim a un hotel de la cadena Ramada. El sopar el fem a Bob Evans, es Restaurant que pertany a una cadena de franquícies, es de fusta, senzill i agradable. Els clients es veuen habituals i de la zona.
Demanem fruita que la serveixen amb un bol de iogurt, una mena de base de pa amb verdures i formatge, una sopa de patata ” Baked Potato soup” (sopa de patates al forn) molt típica, es fa amb patates al forn a daus, farina, brou, ceba, cansalada, mantega, cibulet i formatge cheddar, serveixen un pa de fruits secs una mica dolç amb crema agra, molt bo. Un plat ple de mongetes negres estofades i un plat gegant amb dos bistecs de porc farcits, amb patata al forn i verdures…….. es el que diriem un sopar lleuger, no us sembla???
Pa amb fruits secs amb crema agra. Te una textura semblant a un pa de pessic.
Baked potato soup.
Mitjanes de porc, farcides amb ceba confitada, patata al forn, verdures i crema agra.
Divendres 6/04
Al demati sortim despres d’esmorzar, seguim per la US 15, parem a un poble que anuncien unes catarates, Montour Falls, donem una volta, es un poble petit però molt cuidat, te casetes de fusta que semblen de nines però de catarates ni rastre, ja marxaven quant de sobte alli estaven¡¡¡ Molt maques.
Seguim per la carretera i parem a un poble que també anuncien catarates ” Seneca Falls“, es la ciutat on es va realitzar la primera convenció pels drets de la dona a EEUU al 1848. El riu travessa el poble amb unes vistes precioses.
Seguin per la carretera direcció Rochester, i a uns quilometres canviem de carretera a la l-390 N. Dinem a un restaurant a les afores de la ciutat, es diu ” The Cheesecake Factory“, pertany a una cadena de restaurants, un local gran i decorat amb molt de gust, l’atenció una meravella i el menjar boníssim. La seva especialitat son els pastisos de formatge el “Cheesecake”, tenen 26 varietats de pastisos diferents però sempre amb formatge.
Pastís Red Velvet Cake Cheesecake ( us poso el enllaç de la recepta)
Pizza vegetal.
Filet Mignon de bou, amb anelles de ceba i salsa a la pebre.
Monster Burrito amb pollastre.
Guacamole i mongetes negres.
Chessecake Fresh Strawberry, es el pastis original de formatge amb una base de galeta i a sobre maduixes naturals.
Visitem Rochester, es una ciutat de uns 220.000 habitants, per el meu gust una mica freda. Seguim cap a les catarates, el paisatge es molt maco sobre tot quant comencem a veure el riu Niagara.
Parem a un poble que ens sembla maco i baixem per fer fotos. El poble es diu Lewiston a la riba del riu que separa EEUU de Canada. A la mateixa vora del riu hi ha un monument que representa una barca amb una família de color amb altres persones que els ajuda a travessar el riu cap a Canada, per ells la llibertat….
Per causalitat a la mateixa riba del riu amb unes vistes de pel·lícula, troben el hotel “Barton Hill Hotel “, es una antiga mansió de la família Barton recuperada com hotel. Te un ambient luxós amb una decoració molt acollidora. Reservem una habitació preciosa per els quatre, amb dos llits enormes i una llar de foc, encara que elèctrica, molt acollidora.
Maqueta del hotel Barton Hill.
Barton Hill Hotel & Spa
100 Center Street
Lewiston, Nova York 14092
El Ricard gaudint de la caloreta…..
Deixem les maletes a l’habitació i sortim a sopar al poble, entrem a un Pub amb musica en directa, típicament americà. Ens va encantar tant el sopar com la musica.
Dissabte 7/04
Al dematí esmorzem al hotel i marxem capa les Niagara Falls, hi ha uns 10 quilometres amb una ruta molt maca bordejant el riu, fins arribar a les catarates un espectacle que s’ha de veure.
El primer que sents es el soroll ensordidor del aigua. Situades al riu Niàgara, recull el aigua del llac Erie i el llac Ontario, les caigudes combinades constitueixen la major taxa de flux de qualsevol salt d’aigua al món.
Les cascades del Niàgara (Niagara Falls) són un grup de grans caigudes d’aigua del riu Niàgara (56 Km) en la zona oriental de l’Amèrica del Nord, a la frontera entre els Estats Units i el Canadà. Niàgara deriva d’una paraula de la tribu índia iroquesa que significa “tro d’aigua”.
Comprenen tres salts d’aigua diferenciats: la cascada de la Ferradura o canadenca, a la província d’Ontàrio; la cascada nord-americana, a l’estat de Nova York; i la més petita, la cascada del Vel de Núvia o Bridal Veil Falls. Passem la frontera per veure les cascades des de Canada. Una meravella, a mi personalment m’ha agradat mes la part canadenca i a mes, la natura ens va regalar amb un Arc de Sant Martí.
Dinem una pizza i el Ricard fa una proposta: En lloc de tornar per la mateixa frontera per anar a New York, anar per la part canadenca fins a Toronto, seguir per la costa perla 403 Queen ElizabethWay, 83 quilometres… ¡Proposta acceptada¡¡
Dit i fet seguim la costa fins a Toronto, la ciutat mes gran i important de Canada, es considera el motor del pais. Ens ha agradat molt, per tornar…. En seguit la ruta fins a Bowmanville, per la Kingston Rd i ON-401, hem parat a dormir a un Holiday Inn Hotel.
Diumenge 8/04
Al dematí següent al mateix hotel fem un bon esmorzar i seguim el viatge per la ON-401 E i I-81 S 333 quilometres fins a Pulaski. Passem per tota una zona poc habitada amb poblets de pescadors i zones de aiguamolls, pasem la frontera a Alexandria bay i parem al poble de Pulaski al restaurant Eddy Place, un restaurant senzill però encantador amb un excelent menjar i una atenció molt familiar. Els Divendres, Dissabtes i Diumenges hi ha buffet lliure, molt variat amb pasta, llegums, sopes, crema de bolets, amanides, verdures, pollastre, Rosbif i un pernil al forn excel·lent.
Galetes de sucre.
Quant faltaven unes dos hores per arribar a New York, el Salo fa una nova proposta: En lloc de quedar-nos a dormir a la entrada de la ciutat, arribar a New York i passar la nit i el mati junts. La Carme fa la reserva i cap a New York………
Arribem a New York ……… i en aquest punt us deixo descansar fins el segon capítol……..
Espero que la lectura us hagi fet passar una bona estona, fins aviat …………………….
M’agrada, m’agrada. He passat una bona estona recordant els bons moments passats tots quatre. Vam gaudir de la bona companyia, dels bons paissatges i d’una molt bona gastronomia (desprès hi ha quí diu que no es menja bé als USA. És menja mooooolt bé. Salut a tots.
Hi ha dues coses a comentar, per una banda cal repassar el nom de Washington, a tots el llocs surt mal ubicada la G, també li passa a Arlington. Un segon punt, el mural de la mama amb els presidents no correspon a on vam esmorçar (vam esmorçar a l’ Open City, que crec no és d’origen italià, és un bar-restaurant tipicament americà), hi vam passar per devant, però no és el mateix. El del mural és just a punt de passar el pont de Calvert Street i el seu nom és: Mama Ayesha’s i és d’origen jueu.
Estic molt contenta si t’agradat, per mi ha sigut molt divertit passar a net els records del viatge, ja que es com tornar a fer-lo.
Gracies per els aclariments, crec que he rectificat els errors. Si hi veus algun mes m’ho dius.
un peto per a tots.
tres cosetes més per aclarir. La foto on sortim els tres i idus que és el Watergate, no son aquest edificis, ens quedarien a la dreta. Els que surten a la foto son els Waterfront. Segona el cotxe és un Toyota Camry, i last, de Washington a les Cataractes del Niagara hi ha 430 M ó 650 Km.. ara ja està. Salut i quan volgueu hi tornem.
Ep Emi, els enllaços sobren perfectament. Petons i bon dinar; que segurament deus fet uns bons plats. Bon profit!
Gracies Ricard per la teva ajuda. El dinar molt be, encara que t’hem trobat a faltar. T’has perdut un bunyols de bacalla i un arròs…….. i la nostra companyia.
Sobretot la vostra companyia……………………., tot i que el bunyols de bacallà…….Salut!