Patates amb cheddar.

Aquesta recepta esta inspirada amb unes patates que vam menjar al Pub Murphy’s a washintong,  en van semblar boníssimes, entre altres coses perquè a mi personalment m’encanten les patates amb formatge,  així que m’he decidit a fer-les ……….

Es un plat que ens pot donar molt joc ja que tan pot ser un primer plat, com el podem posar de guarnició de un plat de carn, o be pot ser un apat amb un sopar amb una bona amanida, o una bona taula de formatges.

Una mica d’història.

El formatge Cheddar, es fa amb llet de vaca, te una carn  relativament dura, de color groc pàl · lid o un mes acolorit de color groc-taronja (acolorit artificialment), amb un sabor fort a formatge, produït en diversos països arreu del món. Té els seus orígens al poble d’Anglès de Cheddar en Somerset.  Cheddar Gorge son unes gorges, a les afores del poble de Cheddar,  amb unes sèries de coves, que proporcionen la humitat i la temperatura ideals per a la maduració constant del formatge.

És el formatge més popular al Regne Unit,  i el segon formatge més popular en els Estats Units, darrere de mozzarella.

Ingredients:

  • 4 patates kanabec.
  • 1 pot de crema agra.
  • 100 gr. de formatge Cheddar, tallat en lamines.
  • 50 gr de formatge Cheddar ratllat.
  • Pebre.
  • Sal.

Elaboració:

  1. Primer bullim les patates senceres amb pell en aigua i sal. Per saber si ja estan fetes  punxeu-les amb un pal per fer brotxetes, si entra sin dificultat vol dir que ja estan al punt.
  2. Les deixem refredar una mica i les tallem per la meitat. Les buidem amb una cullereta, procurant no trenca la pell.
  3. Aixafem la patata que hem tret, amb una forquilla. Posem sal, pebre, el formatge Cheddar rallat i una mica de crema de llet agra. Ho barregem fen un puré.
  4. Omplim les pells de la patata amb el puré i  tapem la part de a dalt amb el formatge Cheddar en lamines.
  5. Una mica abans de mantejar-les les gratinem al forn a 170º, fins que vieu que el formatge es desfà.
  6. Retireu del forn i a menjar.

Recordeu que………..

  • Després de bullir les patates deixar-les refredar una mica, però no del tot ja que per aixafar-les amb la forquilla es millor que estigui tebi.
  • Gratinar-les al forn però sense que es torrin massa, perquè no es cremi el formatge, solsament se ha de desfé.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Patates. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s