Aquesta recepta esta inspirada amb unes patates que vam menjar al Pub Murphy’s a washintong, en van semblar boníssimes, entre altres coses perquè a mi personalment m’encanten les patates amb formatge, així que m’he decidit a fer-les ……….
Es un plat que ens pot donar molt joc ja que tan pot ser un primer plat, com el podem posar de guarnició de un plat de carn, o be pot ser un apat amb un sopar amb una bona amanida, o una bona taula de formatges.
Una mica d’història.
El formatge Cheddar, es fa amb llet de vaca, te una carn relativament dura, de color groc pàl · lid o un mes acolorit de color groc-taronja (acolorit artificialment), amb un sabor fort a formatge, produït en diversos països arreu del món. Té els seus orígens al poble d’Anglès de Cheddar en Somerset. Cheddar Gorge son unes gorges, a les afores del poble de Cheddar, amb unes sèries de coves, que proporcionen la humitat i la temperatura ideals per a la maduració constant del formatge.
És el formatge més popular al Regne Unit, i el segon formatge més popular en els Estats Units, darrere de mozzarella.
Ingredients:
- 4 patates kanabec.
- 1 pot de crema agra.
- 100 gr. de formatge Cheddar, tallat en lamines.
- 50 gr de formatge Cheddar ratllat.
- Pebre.
- Sal.
Elaboració:
- Primer bullim les patates senceres amb pell en aigua i sal. Per saber si ja estan fetes punxeu-les amb un pal per fer brotxetes, si entra sin dificultat vol dir que ja estan al punt.
- Les deixem refredar una mica i les tallem per la meitat. Les buidem amb una cullereta, procurant no trenca la pell.
- Aixafem la patata que hem tret, amb una forquilla. Posem sal, pebre, el formatge Cheddar rallat i una mica de crema de llet agra. Ho barregem fen un puré.
- Omplim les pells de la patata amb el puré i tapem la part de a dalt amb el formatge Cheddar en lamines.
- Una mica abans de mantejar-les les gratinem al forn a 170º, fins que vieu que el formatge es desfà.
- Retireu del forn i a menjar.
Recordeu que………..
- Després de bullir les patates deixar-les refredar una mica, però no del tot ja que per aixafar-les amb la forquilla es millor que estigui tebi.
- Gratinar-les al forn però sense que es torrin massa, perquè no es cremi el formatge, solsament se ha de desfé.