El Dissabte, va ser l’aniversari de la Klodjana, la meva jove, fa 32 anys i volia portar un pastis per celebrar-lo. Hem venia de gust fer un brownie i repassant les receptes que tinc pendent de fer, vaig rellegir aquesta de brownie i flam.
L’he vist publicada a molt blocs i tots la puntuen força be; també es coneix amb el nom de pastís màgic, ja que durant la cocció les capes de brownie i de flam s’inverteixen.
Després de provar-lo us tinc que dir que esta boníssim, es un pastis molt fàcil de fer i que te un resultat meravellós; ha agradat a tots sense excepció i algú ha repetit, així que si us decidiu a fer-lo, el èxit esta assegurat……….
Ingredients:
- 50 gr de sucre per fer el caramel.
Pel Flam:
- 600 ml de llet
- 1 culleradeta de vainilla (líquida)
- 4 ous
- 150gr de sucre
Pel brownie:
- 200 gr de xocolata negra de postres
- 150 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 3 ous
- 100 gr de farina
- 1 pessic de sal
- 1 culleradeta de llevat en pols.
Elaboració:
- En una cassola es posa la llet amb la vainilla a bullir, i es reserva.
Pel caramel:
- En un cassó, es posa el sucre i s’escalfa fins que quedi ros.
- Es reparteix pel fons del motlle procurant cobrir tot el fons.
Pel brownie:
- En un bol al bany Maria, es desfà la mantega juntament amb la xocolata.
- En un altre bol es baten els ous i la sucre.
- S’afegeix el sucre i els ous al bol del xocolate i es remena fins obtenir una mescla homogènia.
- S’incorpora la farina tamisada, la sal i el llevat, i es torna a remenar.
- S’aboca la preparació del brownie al damunt del caramel fred.
Pel flam:
- En el vas de la batedora, es posa la llet que teníem reservada i la barreja d’ous i sucre i ho batim.
- I s’aboca amb cura damunt del brownie (ajudant-vos d’una cullera per tal d’evitar que la preparació no caigui amb força al damunt del brownie).
- Es cobreix el motlle amb paper d’alumini i es cou al bany Maria al forn, prèviament escalfat, a 200ºC durant 20 minuts. I seguidament, s’abaixa la temperatura a 180ºC i es cou durant 40 minuts més.
- Es deixa refredar i es reserva a la nevera fins al moment de servir.
- Es desemmotlla i a menjar…..
És que només de veure’l ja t’en venen ganes de fer una mossegadeta, i sí et llegeixes la preparació, ja no en queda, t’el has cruspit tot, ummmmmm!!!!!!. Salut!
Gracies per el comentari quan vulguis el provem a casa……..Un peto gran.
En Ricard, entre les visites a Can Farrús i les visites a Les Fonts… al final haurà de pagar dos seients quan vulgui agafar un avió!!! Però és ben bé veritat que el pastís fa una pinta fenomenal… i és que el flam m’encanta!!!!
Gracies Carme, com sempre m’alegra veure els teus comentaris……
un peto
Retroenllaç: Pastís de Brownie i Flam. | Celler-Adocse