Pastís de Brownie i Flam.

El Dissabte, va ser l’aniversari de la Klodjana, la meva jove, fa 32 anys i volia portar un pastis per celebrar-lo. Hem venia de gust fer un brownie i repassant les receptes que tinc pendent de fer, vaig rellegir aquesta de brownie i flam.

L’he vist publicada a molt blocs i tots la puntuen força be; també es coneix amb el nom de pastís màgic, ja que durant la cocció les capes de brownie i de flam s’inverteixen.

Després de provar-lo us tinc que dir que esta boníssim, es un pastis molt fàcil de fer i que te un resultat meravellós; ha agradat a tots sense excepció i algú ha repetit, així que si us decidiu a fer-lo, el èxit esta assegurat……….

Ingredients:

  • 50 gr de sucre per fer el caramel.

Pel Flam:

  • 600 ml de llet
  • 1 culleradeta de vainilla (líquida)
  • 4 ous
  • 150gr de sucre

Pel brownie:

  • 200 gr de xocolata negra de postres
  • 150 gr de mantega
  • 150 gr de sucre
  • 3 ous
  • 100 gr de farina
  • 1 pessic de sal
  • 1 culleradeta de llevat en pols.

Elaboració:

  1. En una cassola es posa la llet amb la vainilla a bullir, i es reserva.

Pel caramel:

  1. En un cassó, es posa el sucre i s’escalfa fins que quedi ros.
  2. Es reparteix pel fons del motlle procurant cobrir tot el fons.

Pel brownie: 

  1. En un bol al bany Maria, es desfà la mantega juntament amb la xocolata.
  2. En un altre bol es baten els ous i la sucre.
  3. S’afegeix el sucre i els ous al bol del xocolate i es remena fins obtenir una mescla homogènia.
  4. S’incorpora la farina tamisada, la sal i el llevat, i es torna a remenar.
  5. S’aboca la preparació del brownie al damunt del caramel fred.

Pel flam: 

  1. En el vas de la batedora, es posa la llet que teníem reservada i la barreja d’ous i sucre  i ho batim.
  2. I s’aboca amb cura damunt del brownie (ajudant-vos d’una cullera per tal d’evitar que la preparació no caigui amb força al damunt del brownie).
  3. Es cobreix el motlle amb paper d’alumini i es cou al bany Maria al forn, prèviament escalfat, a 200ºC  durant 20 minuts. I seguidament, s’abaixa la temperatura a 180ºC  i es cou durant 40 minuts més.
  4. Es deixa refredar i es reserva a la nevera fins al moment de servir.
  5. Es desemmotlla i a menjar…..

Recordeu que………..

  • Si no teniu massa temps podeu fer servir carmel ja fet tipus Royal.
  • Quan poseu el paper d’alumini tingueu en compta de no posar-lo tocant al flam ja que quedaria enganxat.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Pastís de Brownie i Flam.

  1. Ricard ha dit:

    És que només de veure’l ja t’en venen ganes de fer una mossegadeta, i sí et llegeixes la preparació, ja no en queda, t’el has cruspit tot, ummmmmm!!!!!!. Salut!

  2. Carmelafuente ha dit:

    En Ricard, entre les visites a Can Farrús i les visites a Les Fonts… al final haurà de pagar dos seients quan vulgui agafar un avió!!! Però és ben bé veritat que el pastís fa una pinta fenomenal… i és que el flam m’encanta!!!!

  3. Retroenllaç: Pastís de Brownie i Flam. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.