Aprofitant que ja hi ha força maduixes al mercat, he volgut fer aquest postra senzill, però boníssim, que a casa en agrada molt.
Valor nutricional:
Les maduixes són una fruita de temporada molt diürètica, amb un contingut molt elevat d’aigua i per tant un baix aport calòric, rica en vitamina C, antioxidants, potassi i fibra.
Pel que fa a la gelatina, destaca els seu contingut en proteïnes, tot i que de baix valor biològic, i l’absència de greixos i colesterol. Es util en cas d’acidesa o digestions pesades. També aporta nutrients beneficios per la pell, les ungles i el cabell.
Ingredients:
- 500 gr. de maduixes.
- 225 gr.de gelatina de maduixes.
- 900 mili-litres d’aigua.
- 100 mili-litres de moscatell.
Elaboració.
- Netegem les maduixes i les tallem en quatre trossos. Les posem en un bol amb una mica de sucre.
- Fem la gelatina de maduixa, posem a bullir ½ d’aigua. Quan comença a bullir aboquem la gelatina i remenem perquè es dissolgui.
- Afegim els 400 ml d’aigua freda i els 100 ml de moscatell. Remenem i quant comença a bullir retirem del foc.
- Posem les maduixes a les copes o motllos que us agradin i anem abocant la gelatina.
- Deixem refredar i posem a la nevera.
Recordeu que………….
Aquesta recepta es pot fer sense afegir moscatell o be afegim mes, si us agrada amb una mica mes de gust.
Si voleu que les maduixes quedin a la part central de la copa. Les poseu a la copa i aboqueu una mica de gelatina, poseu la copa al congelador i quant estigui freda aboquem la resta de gelatina.
També es pot substituir el moscatell per cava.
Emi, soc la Pilar, germana de la Carme, i m’agradaria provar a fer aquesta recepta però no se d’on treure la gelatina de maduixes (digues-me tonta, amb raó) em pots donar aquesta informació. Gràcies i abraçades,
Pilar
Hola Pilar, primer vull donar-te les gracies per entra al bloc. Que a demes vulguis fer una recepta ja es la monda¡¡¡
La gelatina que jo he utilitzat es “Gelatina Royal”, la pots comprar en qualsevol supermercat o botiga, i ha de varius gustos . La gelatina ve en pols i es molt senzill de fer, seguint les instruccions del envàs.
Aquest postra el pots fer tal com indico amb moscatell, en cava o be sense licor nomes amb la gelatina. De totes formes queda bo.
Si tens alguna altre dubte m’ho dius.
Un peto.
Emi
Retroenllaç: Resum de receptes pels dies de Nadal. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Gelatina de maduixes amb moscatell. | Celler-Adocse