Sushi.

Ingredients per 8 persones:

Preparar l’arròs pel sushi:

  • 300 gr. d’arròs per sushi.
  • 300 ml. de aigua.
  • 100 ml. de mirin.

Per fer la salsa awasezu:

  • 7 gr de sal.
  • 35 gr. de sucre.
  • 50 ml de vinagre d’arròs.
Per preparar els sushi maki:
  • 2 und. d’alvocat.
  • 250 gr de salmó.
  • 250 gr de tonyina.
  • 200 gr d’arròs per sushi.
  • 6 làmines de algues nori.
  • 1 cullereta de wasabi.
  • 4 culleretes de sesam torrat.
  • 4 cullerades de caviar de salmó.
Per preparar el sushi nigiri de salmó i tonyina:
  • 150 gr. de salmó fresc. (8 peces)..
  • 150 gr. de tonyina fresca (8 peces).
  • 4 cullerades de vinagre d’arròs.
  • Arròs para sushi ja preparat.
  • 2 culleretes de wasabi.
  • Unes llesques de gingebre.
Per preparar els sushi nigiri de gambes:
  • 8 gambes fresques.
  • 3 cullerades de vinagre d’arròs.
  • 1 cullerada de mirin.
  • 1 cullereta de sal.
  • 1 cullereta de sucre.
  • 1 cullerada de suc de llimona.
  • Arròs de sushi ja preparat.
  • 1 cullereta de wasabi.

 Elaboració:

  1. Primer preparem l’arròs: Rentem l’arròs en un bol amb aigua, remenem l’arròs amb les mans, i canviem l’aigua fins que surti clara, així eliminem l’excés de midó. Deixem escorre l’arròs durant uns 30 minuts.
  2. Col·loquem l’arròs en una cassola amb aigua, la mateixa quantitat d’aigua que d’arròs.
  3. Afegiu-hi el got de mirim i poseu la cassola al foc fort ben tapat, si es posible amb una tapa de vidre, per poder anar controlant l’arròs.
  4. Just quant comença a bullir, posem el foc a nivell mig i deixeu que es cogui 6 minuts.
  5. Passats els 6 minuts posem el foc al minin i deixem 10 minuts mes.
  6. A continuació apaguem el foc i deixar reposar 10 minuts sense destapar la cassola.
  7. Poseu l’arròs ja cuit en un  bol de fusta millor si no esta envernissat. Regueu-lo amb l’awasezu (es la barreja del vinagre d’arròs, el sucre i la sal ) i remeneu-ho tot junt amb una espàtula de fusta fent suaus moviments horitzontals per tal que els grans se separin. Aquest procés s’ha de fer quan l’arròs s’acabi de coure i encara sigui calent, perquè quedi brillant i ben amanit. Deixa refredar. 
  8. Per preparar els sushi maki: Posar la làmina d’alga nori amb la cara brillant cap a baix, a sobre l’estoreta de bambú, anar posant l’arròs a sobre en una capa estirant-lo amb els dits humits, deixant un espai als laterals, perquè al enrotllar-lo no surti l’arròs pel costats. Anem distribuint a sobre una mica de llavors de sèsam el l’alvocat tallat a làmines i el salmó a làmines. Doblega la làmina d’alga nori sobre si mateixa amb l’ajuda de l’estoreta de bambú. Subjectem els ingredients amb els dits.Acaben de doblegar  la làmina nori lentament pressionant-la suaument mentre ho fem.Retirem l’estoreta i amb un ganivet molt esmolat el tallem per la meitat i desprès cada meitat en tres trossos. Sobre cada tros podem posar ous de peix de salmó.Repetim el mateix procés però sobre l’arròs en lloc de sèsam posarem els ous de peix i  a sobre el salmó o be la tonyina; seguir el procés.

    Per preparar el sushi nigiri de salmó i tonyina:

    Preparem un bol amb vinagre d’arròs, per mullar-nos les mans, evitant que l’arròs es quedi enganxat a les mans.

    Formem boletes amb l’arròs, agafem en una ma el filet de peix i el suquem una mica amb wasabi. Posar la boleta d’arròs a sobre de la cara del peix  sucada amb wasabi; pressiona suaument i donar-li forma amb els dits i la palma de la ma.

    Per preparar els sushi nigiri de gambes: 

    Posem les gambes en un cassó amb aigua bullint; posar sal i aboquem les gambes i deixem 4 minuts.

    Les escorrem i pelem deixant la cua, les tallem pel centre longitudinalment.

    Barregem el vinagre amb 4 cullerades d’aigua de bullir les gambes, el mirin, el sucre, el suc de llimona i una mica de sal. Marinem les gambes en aquesta barreja 10 minuts i escorrem.

    Amb les mans humides, formem les boles d’arròs i posem a sobre les gambes, sucades amb una mica de wasabi.


    Recordeu que……

    Servim immediatament el sushi acompanyant amb unes llesques de gingebre  i una mica de wasabi.
    Des el Departament de Sanitat recomanant congelar el peix 24 hores, per evitar el conegut anisakis.
    Els japonesos fan servir el wasabi, com element desinfectant i potenciador del sabor. El wasabi raiforte (rabano) verd i picant. Es ric en vitamina C, estimula la producció de saliva i facilita la digestió. Te potents propietats anti-bacterianes i es un antisèptic suau, però es solament una llegenda urbana que ajudi a eliminar el paràsit del Anisakis .




Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada s'ha publicat en Arrossos, Peix i Marisc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Sushi.

  1. Retroenllaç: Sushi. | Al Caliu de la Cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s