Rotllets de verdures amb pasta d’arròs.

Es un plat que el vaig començar a fer després de tornar d’un viatge que varem fer l’any passat a Tailàndia. Varem anar tota la família, per celebrar els 60 anys del meu marit i vam estar 18 dies.

Quant pugui, m’agradaria fer una entrada explicant-vos aquest viatge i sobre tot la concepció de cuina que te Tailàndia. Per mi va ser un viatge de descobriment que tornaria a repetir sense dubte.

Una mica d’història. 

Aquest plat es menja a tota Asia, però amb diferents farcits, en fresc o fregits i acompanyat de diferents salses.

A la Xina el seu nom esta relacionat amb el festival de primavera, i s’han utilitzat sempre productes de temporada. En un principi s’utilitzaven solsament verdures i arròs, o fideus.  Va ser posteriorment que es van anar afegint productes càrnics (porc o pollastre) i peix.

Temps d’elaboració.

30 minuts

Ingredients per 8 rollets.

  • 4 pastanagues.
  • 4 porros.
  • ½ Col petita.
  • 150 gr.  de fideus d’arròs.
  • 8 obleas de paper d’arròs.
  • Salsa de soja.
  • Oli de gira-sol per fregir.
  • Per acompanyar:
  • Salsa agredolça.
  • Salsa de soja.
  • Salsa Tahi.

Elaboració.

  1. Tallar les pastanagues i els porros a bastonets.
  2. Tallar la col a trossos petits.
  3. Posar a bullir un cassó amb aigua, quant esta bullint aboquem els fideus i retirem el cassó, deixem uns 5 minuts remenant per que no quedin enganxats. Desprès els colem.
  4. En un Wok o be en una paella, posem 2 cullerades d’oli d’oliva i aboquem els porros, donem unes voltes i posem les pastanagues, deixem uns minuts i aboquem la col i els fideus. Han de quedar al dente no massa fets.
  5. Arribat aquest punt afegim una mica de salsa de soja, i provem de sal (tenint en compte que la soja es una mica salada, no poso sal a les verdures al principi; sempre es pot corregir al final).
  6. Les obleas d’arròs es posen en una safata amb aigua calenta, es deixen de 15 a 20 segons. Veure-ho que canvia la textura tornant-se flexibles. Encara que les instruccions diuen que es poden posar totes les obleas a la vegada a remullar, jo ho faig de dos en dos, perquè  si no, s’enganxen amb facilitat. Les posem a escorre a sobre d’un drap de cuina net, i comencem a farcir-les.
  7. Estirem la oblea a sobre d’un drap net, i posem una cullerada de verdures amb fideus. Dobleguem la oblea fent un rotllo i tanquem els costats com veieu a les fotos.
  8. En una paella amb abundant oli de gira-sol anem fregim els rotllets de dos en dos, 2 minuts per cada cara.
  9. Es posen a escorre amb paper de cuina i es serveixen immediatament.

Recorda que…………

  • Els rotllets es poden farcir d’allò que mes us agradi, arròs amb verdures, pollastre, gambes, etc.
  • En aquet cas jo he utilitzat com verdures les que tenia a l’hort, però es pot posar, ceba, alls tendres, pebrots verds i vermells, enciam, etc.
  • Quan fregiu els rotllets es important que l’oli estigui ben calent, perquè quedi la pasta d’arròs ben cruixent.
  • Tant les salses com les obleas d’arròs, les pots comprar a qualsevol botiga especialitzada o be en centres comercials grans.

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Cuina vegetaria, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Rotllets de verdures amb pasta d’arròs.

  1. Retroenllaç: Rotllets de verdures amb pasta d’arròs. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s