Es un plat que el vaig començar a fer després de tornar d’un viatge que varem fer l’any passat a Tailàndia. Varem anar tota la família, per celebrar els 60 anys del meu marit i vam estar 18 dies.
Quant pugui, m’agradaria fer una entrada explicant-vos aquest viatge i sobre tot la concepció de cuina que te Tailàndia. Per mi va ser un viatge de descobriment que tornaria a repetir sense dubte.
Una mica d’història.
Aquest plat es menja a tota Asia, però amb diferents farcits, en fresc o fregits i acompanyat de diferents salses.
A la Xina el seu nom esta relacionat amb el festival de primavera, i s’han utilitzat sempre productes de temporada. En un principi s’utilitzaven solsament verdures i arròs, o fideus. Va ser posteriorment que es van anar afegint productes càrnics (porc o pollastre) i peix.
Temps d’elaboració.
30 minuts
Ingredients per 8 rollets.
- 4 pastanagues.
- 4 porros.
- ½ Col petita.
- 150 gr. de fideus d’arròs.
- 8 obleas de paper d’arròs.
- Salsa de soja.
- Oli de gira-sol per fregir.
- Per acompanyar:
- Salsa agredolça.
- Salsa de soja.
- Salsa Tahi.
Elaboració.
- Tallar les pastanagues i els porros a bastonets.
- Tallar la col a trossos petits.
- Posar a bullir un cassó amb aigua, quant esta bullint aboquem els fideus i retirem el cassó, deixem uns 5 minuts remenant per que no quedin enganxats. Desprès els colem.
- En un Wok o be en una paella, posem 2 cullerades d’oli d’oliva i aboquem els porros, donem unes voltes i posem les pastanagues, deixem uns minuts i aboquem la col i els fideus. Han de quedar al dente no massa fets.
- Arribat aquest punt afegim una mica de salsa de soja, i provem de sal (tenint en compte que la soja es una mica salada, no poso sal a les verdures al principi; sempre es pot corregir al final).
- Les obleas d’arròs es posen en una safata amb aigua calenta, es deixen de 15 a 20 segons. Veure-ho que canvia la textura tornant-se flexibles. Encara que les instruccions diuen que es poden posar totes les obleas a la vegada a remullar, jo ho faig de dos en dos, perquè si no, s’enganxen amb facilitat. Les posem a escorre a sobre d’un drap de cuina net, i comencem a farcir-les.
- Estirem la oblea a sobre d’un drap net, i posem una cullerada de verdures amb fideus. Dobleguem la oblea fent un rotllo i tanquem els costats com veieu a les fotos.
- En una paella amb abundant oli de gira-sol anem fregim els rotllets de dos en dos, 2 minuts per cada cara.
- Es posen a escorre amb paper de cuina i es serveixen immediatament.
Recorda que…………
- Els rotllets es poden farcir d’allò que mes us agradi, arròs amb verdures, pollastre, gambes, etc.
- En aquet cas jo he utilitzat com verdures les que tenia a l’hort, però es pot posar, ceba, alls tendres, pebrots verds i vermells, enciam, etc.
- Quan fregiu els rotllets es important que l’oli estigui ben calent, perquè quedi la pasta d’arròs ben cruixent.
- Tant les salses com les obleas d’arròs, les pots comprar a qualsevol botiga especialitzada o be en centres comercials grans.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Rotllets de verdures amb pasta d’arròs. | Celler-Adocse