Aquí teniu als nostres amics, el Joaquim i Núria, son uns amic entranyables i unes grans persones.
Aquesta trobada concretament, la vam fer a casa, amb ells i els nostres fills, la Nit de Nadal.
Son una parella d’enamorats de la musica i del cine, que desfruitan a casa seva, amb un súper equip. I també del country, que ens intenten ensenyar, en cada trobada per Sant Joan; però res, la cosa esta difícil¡¡¡¡
Aquest any ha estat encara mes especial, ja que el nostra fill Marc i la seva dona, estan esperant un nen, en Joel. Això ha fet que la trobada sigues mes emotiva i tendra.
El Joaquim i Núria ens han sorprès, amb un “Caga Tio”, amb regelats per tots, sobre tot per el futur net.
A casa nostre el menú de la Nit de Nadal, sempre es el mateix: fem un pica-pica, a base de marisc i garrí al forn.
Menú:
- Llamàntol a la planxa .
- Escamarlans a la planxa.
- Llagostins al whisky. (aquesta recepta es de la Núria)
- Navalles a la planxa.
- Vieires gratinades al forn.
- Cloïsses a la marinera.
- Amanida amb formatge de cabra gratinat.
- Garrí al forn, amb puré de poma i ceba confitada.
Aquí teniu el garrí al forn, a de quedar durat, amb la carn melosa i la pell cruixent.
Us explico com el vaig fer:
Ingredients per a 10 persones:
- 1 Garrí de 5 quilos.
- Sal, pebre.
- 2 cullerades de mantega de porc.
- Liquíd per anar sucant el garrí:
- 1/2 cap d’alls.
- Julivert.
- Sal y pebre.
- 1/2 got de vinagre.
- 1 got de vino blanc.
- 2 gots d’aigua.
Temps d’elaboració:
3 hores
Elaboració:
- Rentem be el garrí sota l’aixeta del aigua.
- El salpebrem i el suquem amb llard de porc.
- Preparar el suc, trinxar amb el morter el 1/2 cap d’alls, el julivert, la sal, vinagre, el vi, i el aigua.
- Al fons de la safata posar unes branques de lleurer i sobre el garrí.
- Posem al forn preescalfat a 170º.
- Anar sucant el garrí amb el suc, cada 1/2 hora.
- El posem al forn i ha d’estar unes 3 hores.
- Ha de quedar la pell cruixent.
Com veieu, va ser una trobada molt especial.